Liv Mjönes

Ett kallt och elakt Stockholm i nya, dystra kriminalserien ”Sthlm rekviem”

Av: 

Karolina Fjellborg

”Sthlm rekviem”.
”Sthlm rekviem”.

TV

TV-RECENSION Liv Mjönes, Jonas Karlsson och Alexej Manvelov är en strålande huvudrollstrio i tungsinta kriminalaren ”Sthlm rekviem”, efter Kristina Ohlssons böcker.

Betyg: 3 av 5 plus
Sthlm rekviem

C More/TV4

Del 1-6
Av Jörgen Hjerdt och Pauline Wolff, med bl a Liv Mjönes, Jonas Karlsson, Alexej Manvelov, Jessica Liedberg, Magnus Roosmann och Sanna Sundqvist.


KRIMINALDRAMA Kristina Ohlssons böcker om Fredrika Bergman har blivit tv-serie i tio delar, där varje gruvligt fall spänner över två avsnitt.
Liv Mjönes spelar Bergman, som var en lovande violinist men skolade om sig till kriminolog efter en olycka, och precis börjar som civil utredare på Stockholmspolisens särskilda resursgrupp för grövre brottslighet när vi först får träffa henne.
Jonas Karlsson spelar den aparta, känslige men skicklige kommissarien Alex Recht och Alexej Manvelov den mer ilskne, utåtagerande Peder Rydh. Två kollegor som tar emot Fredrika med skepsis snarare än öppna armar.
Alla tre är mycket bra, i en tungsint kriminalare om hämnd, övergrepp och ondska, med ett lågmält, nästan uppgivet tonfall och ett Stockholm som ser både kallt och fantastiskt ut.
Det är på gränsen till riktigt bra, men kanske, förmodligen, hade serien fått mer tyngd om man, i stället för att snabbt knyta ihop säcken för varje fall enligt kriminalseriernas gamla och väl beprövade löpande band-teknik, hade koncentrerat sig på färre, längre och djupare kriminalgåtor.


"Sthlm rekviem" har premiär i C More den 3 oktober, och visas sedan även i TV4 med start den 17 oktober.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Inredning från Ellos - upp till 40% rabatt på varor från Ellos Home och många fler

Extern länk från Ellos

Köp här


Publisert:

LÄS VIDARE

Oktoberfest! 15 tv-serier som gör hösten härligare

ÄMNEN I ARTIKELN

Liv Mjönes

Jonas Karlsson (skådespelare)

Alexej Manvelov

Kristina Ohlsson

C More