Isabel Adrian: ”Det är inte något fel på människorna här”

avTerese Ekelöw

Hollywood-frun blir söderhipster

1 av 6

Nu har Isabel Adrian ändrat uppfattning om Stockholm.

– Det känns som att alla de där elaka människorna som fanns här förut inte är kvar, säger hon.

Isabel Adrian, 38, har de senaste åren bott i Los Angeles tillsammans med maken Steve Angello, 33, och deras två döttrar. Nu byter de Hollywood-livet mot Stockholm. Efter de senaste veckornas ”Let’s dance”-inspelningar har hon fått en ny syn på huvudstaden.

– Jag har helt ändrat uppfattning om Stockholm. Alla är så öppna och trevliga. Det känns som att alla de där elaka människorna som fanns här förut inte är kvar, säger hon.

Adrian: ”som en söderhipster”

Isabel Adrian är från Göteborg men har flyttat runt mycket. Nu har hon och Steve Angello köpt ett hus vid Slussen som de renoverar.

– Vi hittade det här fantastiska stället, men jag har haft lite ångest över det. Ska jag bo på Söder? Jag har aldrig känt mig hemma någonstans. Göteborg flyttade jag ifrån tidigt men i Stockholm är jag göteborgare. Här ser jag ut som att jag är hör hemma på Stureplan fast jag känner mig mer som en söderhipster.

Vill ha barnen i svensk skola

Isabel Adrian har tidigare sagt att hon tycker att jantelagen är för stark i Sverige. Det är en anledning till att hon inte trivts.

– Jantelagen – det har jag fått äta upp. Det är inte något fel på människorna här. Drömmen om Hollywood finns i Sverige också och jag hoppas att jag kan inspirera folk till den, säger hon.

Isabel Adrian släpper inte taget om Los Angeles och hon och maken kommer att pendla. Den stora anledningen till att familjen bosätter sig i Stockholm är att Isabel vill att hennes döttrar ska gå i svensk skola.

– Vi vill testa. Vår äldsta har gått ett år i skola i USA men eftersom hon är både amerikansk och svensk så vill jag ge henne möjligheten att uppleva båda, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM