”Idol”-Liam sjunger för sin döda farbror

TV

”Har alltid velat köra live för honom”

1 av 4 | Foto: Liam Cacatian.

För några år sedan dog hans farbror i en överdos.

Nu skriver Liam Cacatian om ”I'll be missing you” för att hylla farbrodern.

– Jag har alltid velat visa min musik för honom, säger han.

Nikki Amini har tidigare kallat honom ”vår nästa stora superstjärna” och han har blivit omåttligt populär bland tjejerna.

– Jag hade aldrig sett mig själv som flick-idol men nu har det blivit så, säger Liam Cacatian, 19, och skrattar generat.

I kvällens fredagsfinal av ”Idol” är målet att få visa upp en annan, lite känslosammare, sida av sig själv.

Sjunger om ”Uncle C”

Den här veckan har Liam Cacatian valt att sjunga ”I'll be missing you” av Puff Daddy och Faith Evans.

– Det här är nog den fredag av alla fredagar vi har haft som spelat mest roll för mig. Jag försöker ju alltid förmedla en riktig känsla men det här känns verkligen, verkligen från hjärtat, säger han.

Du har ändrat lite i texten, bland annat sjunger du om ”Uncle C”.

– Det handlar om min farbror Christian som gick bort för några år sedan i en överdos. För det var det jag kände så fort jag hörde låten, jag tänkte på honom och att jag ville köra den för honom. Så jag skrev om versen och gör min egen lilla version och rappar om min ”Uncle C”.

”Det är helt sjukt faktiskt”

Liam Cacatian tror att det kommer bli mycket känslor och tankar på scenen men känner sig ändå säker på låtvalet och dedikationen till sin farbror.

– Även om han inte är här så kör jag den till honom som om han är det. Jag har alltid velat visa min musik för honom för man märkte verkligen att han brydde sig, säger han.

Oavsett hur det går i kvällens program så är Liam Cacatian nöjd med vad han åstadkommit såhär långt.

– Jag har alltid känt mig lite sisådär innan varje fredag men det här känns bättre. Jag är ändå glad över hur långt man har tagit sig. Det är helt sjukt faktiskt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM