Hallelujah, Järvsö

TV

Johnsons revansch: Tog hem ”Körslaget”

1 av 5 | Foto: Jublet tog aldrig slut JUBLET TOG ALDRIG SLUT I samma ögonblick som Gry Forsell läser upp resultatet brister Järvsökören ut i ett gemensamt segervrål. Under finalen briljerade de bland annat med sin version av Leonard Cohens ”Hallelujah”.

Här händer det, Andreas!

Glöm de förargliga placeringarna i Melodifestivalen – nu har du vunnit ”Körslaget”.

– Det känns som om svenska folket unnar mig att få vinna en tävling.

Du har varit så nära.

En tredjeplats med ”Sing for me” 2006, tvåa med ”A little bit of love” 2007.

Året efter skulle den stora revanschen komma tillsammans med Carola, den gången blev det respass i Andra chansen mot Nordman, och mest jobbigt.

Och så 2010 års sjätteplats med ”We can work it out”.

Men Andreas, glöm Melodifestivalen.

Nu har du vunnit ”Körslaget” i TV4 med din kära Järvsökör.

– Jag är så lycklig, äntligen får han vinna något! Hela Järvsö är så glada och jag vet att Andreas är överlycklig, han har varit så nervös, säger sambon Lisa Knapp, i tårar efter att programledaren Gry Forssell ropat ut slutresultatet.

Glädjen lyser i ögonen.

– Jag har aldrig varit med om att han vunnit något, för honom är det här så stort, jag vet vad det betyder! Och jag vet vilket slit de lagt ner, för mig är det obeskrivligt. Jag tror att min mamma säkert röstat för 7 000 kronor minst.

’Beredda att flytta dit’

Och efter segern kan det till och med bli så att paret flyttar till Järvsö och Hälsingland.

– Vi är nog beredda att flytta dit nu, vi gifter ju oss där nu i sommar, säger hon.

Och Andreas Johnson, 41, var nästan lika lycklig som den blivande hustrun, efter att ha slagit körexperten Gabriel Forss.

– Jag är stolt, stolt, stolt. Jag känner lycka här inne, säger han och pekar mot bröstet.

– Det känns så skönt att vi får utdelning för det här hårda jobbet, vi har repat varenda ledig dag när vi inte varit i Stockholm. Nu står vi som segrare i Körslaget och då har det varit värt det här gnetet och Lisa vet hur hårt jag sliter med allt. Så hon brukar alltid vara lite lyckligare än vad jag är över sådana här saker, säger han.

”Tårarna sprutar”

Vad kände du sekunderna innan du hörde resultatet?

– Jag var bara helt tom i skallen, och sen hör man namnet och sen tar det någon tiondels sekund innan man reagerar och sen ytterligare en sekund innan man fattar att det är sant och sen vänder man sig om och ser att tårarna sprutar från alla håll och kanter.

Kom det några tårar från dig?

– Jo då, det har varit mycket tårar de senaste dagarna. Folk har varit så sköra och det har varit ett sånt tajt schema på slutet. Och alla vill så mycket och är helt slut. Man är på marginalen men samtidigt drivs man av det här adrenalinet. Man är så skör, när

vi gjorde sista insjungningen stod folk och grät. Det har varit gråtarkören hela vägen nu sista dagarna.

Har fått kompisar

Själv har han haft roligare än vad han någonsin trodde att han skulle ha.

– Det har faktiskt varit far beyond my expectations. Det känns som om svenska folket unnar mig att få vinna en tävling och att få det här stödet. Det finns en oförställd glädje i den här tävlingen och för min del som kommer in i en ocynisk och oförfalskad värld långt från mediebruset och popvärlden och få knyta de här kontakterna och kompisskapet. Jag har haft en underbar tid.