Welsh och Easton Ellis planerar tv-serie

TT

Publicerad 2020-07-21

Irvine Welsh och Bret Easton Ellis planerar en tv-serie som utspelas i den amerikanska tabloidbranschen. Arkivbild.

Den skotske författaren Irvine Welsh och hans amerikanske kollega Bret Easton Ellis planerar att tillsammans göra en tv-serie som utspelas i den amerikanska tabloidbranschen, skriver Variety.

Arbetstiteln på det planerade projektet, som väntas bekräftas inom de närmaste veckorna, är “American Tabloid" och serien kommer att följa redaktionen på en tidning, där termer som politisk korrekthet, moral och etik totalt lyser med sin frånvaro.

“För att kunna göra den här produktionen rättvisa har vi alltid vetat att det krävdes författare i avsaknad av spärrar – och som går längre än de flesta andra skulle våga”, säger Shelley Hammond på produktionsbolaget Burning Wheel, som planerar att producera serien.

Irvine Welsh slog 1983 igenom med den experimentella romanen "Trainspotting", som utspelas bland en grupp kriminella heroinister i 1980-talets Edinburgh, medan Bret Easton Ellis ligger bakom romaner som "Inget att förlora" och den våldsamma – och kontroversiella – satiren "American Psycho" från 1991.

ANNONS