Charmig Paul Rudd spelar mot sig själv i skruvad Netflix-komedi

Paul Rudd spelar mot sig själv i ”Living with yourself”.
Paul Rudd spelar mot sig själv i ”Living with yourself”.

TV-RECENSION Netflix nya komedi ”Living with yourself” har sina brister – men Paul Rudd glänser i dubbla roller.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
Living with yourself
Netflix
Säsong 1
Av Timothy Greenberg, med bl a Paul Rudd, Aisling Bea, Alia Shawkat, Desmin Borges och Karen Pittman.


KOMEDI Paul Rudd spelar dubbla roller i den här mörka komediserien med en sci-fi-twist, som har en del gemensamma nämnare med andra excentriska Netflix-titlar. Som ”Russian doll”, ”Santa Clarita diet” och ”Maniac”.

Miles Elliot (Rudd) är en slutkörd, deppig och medelålderskrisande man som presterar dåligt både på jobbet och på hemmafronten. Så när en kollega tipsar om en mystisk spabehandling som ska göra honom till en på alla sätt bättre och vitalare man nappar Miles – men något går fruktansvärt fel och plötsligt är Miles klonad.
Det finns alltså en gammal och trött Miles, och en kreativ, karismatisk, optimistisk, självsäker och socialt vinnande Miles. Men bara ett hem, en fru (Aisling Bea) och ett jobb.
Till en början ser gamla Miles vissa fördelar med nya Miles, men efter ett tag övergår samarbetet i rivalitet, och saker och ting blir allt mer komplicerade.
”Living with yourself” ställer en del intressanta existentiella frågor, påminner om vikten av att vara nöjd med det man har, och driver humoristiskt med självhjälpskulturen – men dyker aldrig speciellt djupt ner i något utan simmar i ganska grunt vatten, och känns snart märkligt ointresserad av sin egen bärande idé.

Serien har också problem med en viss monotonitet, såväl som med att göra något vettigt av birollsgalleriet.

Men Rudd – ständigt en av Hollywoods mest sympatiska skådespelare – gör en charmig och oerhört underhållande dubbelakt, som ihop med typiska Netflix-cliffhangers (perfekt kalibrerade för bingetittning) manar till fortsatt tittning. Även efter att nyhetens behag kring det skruvade konceptet har bleknat och berättelsens bränsle har börjat sina.


”Living with yourself” har premiär på Netflix den 18 oktober.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE