Fredrik Jonsson, 29, drabbad av svettattack i Mästerkocken

Ceasarsalladen skulle snabbt tillagas i ”Sveriges mästerkock”.

Då kunde Fredrik Jonsson, 29, inte sluta svettas.

– Jag var helt genomblöt, säger han.

Leif Mannerström, 74, frågade honom i programmet om det kom svett i maten. Men Fredrik Jonsson lovar att maten var helt svettfri.

– Jag serverade clean food, det var ingen svett i maten. Men det var väldigt nära där med uppläggningen, säger han.

Det var under slutkvalet av TV4:s ”Sveriges mästerkock” som Fredrik Jonsson skulle få ihop en Ceasersallad medan han svettades rejält.

”Otroligt varmt”

– Vi var 35 personer i den där lokalen och jag skulle få ihop den där salladen. Det var jättehög aktivitetsnivå och mycket adrenalin. Och jag hade en scenlampa rakt på mig. Så det blev otroligt varmt tyckte jag, säger han.

– Sedan körde man på i köket och man började svettas, och sedan svettas ännu mer. Jag blev till slut helt dyngsur!

När han skulle servera salladen var det riktigt nära att svetten skulle hamna på tallriken.

– Man var ju framåthukad och handuken på axeln blev en svetthanduk. Då droppade det ner svett precis på bänken vid sidan av tallriken, säger Fredrik Jonsson som skrattar åt det nu i efterhand.

Nästan en pussattack också

Men inte nog med svettattacken. Det blev dessutom nästan en pussattack på slutet. Fredrik Jonsson gick inte vidare på sin sallad, men lyckades imponera desto mer med sin pastarätt, som juryn menade var en av de bästa.

– Jag var övertygad om att de plockade upp mig för att jag var den sämsta. Att det skulle bli en offentlig avrättning. När vi fick beskedet bara exploderade det inom mig.

Det var då han nästan kysste deltagaren Anne Aobadia som stod bredvid honom.

– Det kanske inte var ömsesidigt men jag blev väldigt kärleksfull i sanningens minut där! Det var ögonkontakt och det var som upplagt, det låg en kyss i luften.

Men han hejdade sig till slut.

– Någonstans i det otroliga ruset förstod man att det inte var ett bra läge att kyssa en främmande kvinna som är många år äldre, säger han.

–Det är lite märkligt men kul att se hur man fungerar under sådana omständigheter. Det blev ju en rolig grej, jag tror att jag blev lite chockad själv.

Publisert: