Springsteen-feber

TV

Fansen tältar redan utanför Globen – fyra dagar före biljettsläppet

Foto: Peter Kleveland, 35, hälsar på polaren Janne Styf, 37, som står i kö för Bruce Springsteen-biljetter. ”Bossen” ser på från flaggan. Foto: JOHAN EDLING

Höstkylan slog till för några dagar sedan.

Det märks inte utanför Globen.

Där råder Springsteen-feber bland tält och Bruce-prydda USA-flaggor.

– Jag har tagit ledigt från jobbet resten av veckan, säger Janne Styf, 37.

Foto: Tälten står uppställda vid Globens biljettkassa. Foto: JOHAN EDLING

Under tisdagen blev det klart att Bruce Springsteen kommer till Sverige med sitt E-Street Band för en konsert i Globen den 10 december.

På lördag klockan 10.00 släpps biljetterna.

Och redan nu sitter fans och väntar vid Globens biljettkassa för att vara säkra på att få en biljett till idolens konsert.

– Jag har suttit här sedan i går (läs: tisdag) klockan fem och har tagit ledigt från jobbet resten av veckan, säger Janne Styf, 37, som sett alla Bruce Springsteens konserter i Sverige sedan 1988.

Han är en av flera hårdhudade Springsteen-fans som bor i ett av tälten som står uppställda på betongen resten av veckan.

– Vi är ett gäng från Stockholm och ett från Örebro, alltid samma, som brukar tälta för att få Bruce Springsteen-biljetter. Det är kul, och de enda gångerna som vi träffas.

Vad säger chefen om att du tar ledigt för att köa utanför Globen?

– Jag säger alltid till om det när jag blir anställd. När Springsteen kommer lägger jag allt annat åt sidan. Annars är det bara att byta jobb.

Är det inte kallt?

– Nej, det blåste lite i går, annars är det lugnt.

Hur blir konserten?

– Det kommer att bli ett jäkla ös. De har laddat länge för det här.