TV

Mia Skäringer hoppar av ”Mia på Grötö”

Av: 

Christoffer Nilsson

TV

Hade redan bjudit in gäster till tredje säsongen: ”Lusten försvann”

Mia Skäringer lämnar ön trots att gästerna redan är inbjudna.

Med kort varsel hoppar hon av ”Mia på Grötö”.

– Lusten försvann, säger hennes agent Bo Gustavsson.

Tittarna har redan flytt.

Nu gör Mia Skäringer, 37, detsamma.

Programledaren och skådespelaren ställer med kort varsel in den redan planerade tredje säsongen av TV4:s ”Mia på Grötö”, kan Nöjesbladet avslöja.

Beslutet fattades för tre veckor sedan, uppger Skäringers agent Bo Gustavsson.

– En del i beslutet är att hon känner att hon gjort två säsonger som hon är nöjd med och hade svårt att se hur programmet kunde utvecklas och då tror jag en stor del av lusten att göra programmet försvann för henne. Det är ju så i tv-branschen att kanalerna gärna kör på när man har en formel som fungerar. Hon kände att det skulle bli för upprepande med en ny säsong, säger Gustavsson.

Blixtåterkallar inbjudningar

Enligt flera källor med god insyn i produktionen hade man redan bjudit in gäster till en tredje säsong.

Nu har inbjudningarna blixtåterkallats.

– Jag kan bara bekräfta att produktionsbolaget Jarowskij har förberett sig för inspelningsstart i början av sommaren och att det inte kommer att bli så nu. Det ligger ingen dramatik bakom Mias val, det skulle i såna fall vara en tidskonflikt. Hon har mycket att göra, säger Fredrik Arefalk, programdirektör på TV4.

”Jag är tacksam och glad”

Om ”Mia på Grötö” kan få en plats i tablån i framtiden är oklart.

– Det råder inga tvivel om att Mia inte kommer att vara tillgänglig för inspelning i sommar. I nuläget är det osäkert om det blir en tredje säsong. Det är ett jätteuppskattat program och jag utesluter inte att det kommer tillbaka, säger Arefalk.

Den andra säsongen av ”Mia på Grötö” hade säsongsavslutning i förrgår. Endast 653 000 tittare såg avsnittet, att jämföra med de nästan 1,2 miljoner tittarna som såg seriepremiären 2013.

Mia Skäringer är fåordig om avhoppet, men lämnar en kort kommentar.

– Jag måste prioritera min föreställning så det var liksom kill your darling. Men Grötö har varit otroligt roligt. Och jag är mycket tacksam och glad för alla som tittat, säger hon.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert: