Stjärnorna i storbråk efter ”Stjärnorna på slottet”

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Öppet bråk efter inspelningen av SVT-succén

1 av 8

Storbråket briserade under ”Stjärnorna på slottet”.

Ännu fyra månader efter inspelningen är relationen mellan två av stjärnorna fullständigt död.

– Det var kaos, säger Morgan Alling till Nöjesbladet.

Det är SVT:s mysprogram med premiär i juletid.

Men ett storbråk skakade hela årets säsong – ännu på pressträffen pratar inte Claire Wikholm och Morgan Alling med varandra.

Han kände sig ständigt avbruten och nedtryckt av Claire Wikholm. Och hon tyckte att de manliga deltagarna tog för stor plats. Vid ett tillfälle lessnar Stefan Sauk så på henne att han stormar ut från inspelningen.

Kände sig nedtryckt

För Nöjesbladet berättar Morgan Alling att han nog hoppat av programmet om han inte känt sig så trygg i sig själv.

– Claire var inte alls intresserad av det jag berättade. Hon sa att ”det kan ha varit bra” för mig att jag blev slagen. Jag fick aldrig prata klart, det var kaos, säger han.

Enligt honom gjorde Wikholm ständigt ner det han berättade.

– Jag var hela tiden ”lilla vän” och ”Lill-Morre”, det är en härskarteknik. När jag berättade om min fru - ”men ni har ju inte varit ihop så länge” - nej men hon räddade livet på mig, det är det jag pratar om - ”jaa, men riktig kärlek, det vet vi vuxna vad det är”.

”Det är en härskarteknik”

Wikholm har bett om ursäkt ”fem gånger”, men Morgan Alling vill inte förlåta.

– Det är de typerna jag växt upp med, man slår, ber om ursäkt, sedan tycka synd om. Så kommer slaget igen. För mig är det en hustrumisshandlardramaturgi, säger han.

Hur är er relation nu?

– Den är artig men kylig, jag är inte så intresserad av personer som har ett behov av att sätta sig på andra människor. Nu var det jag och Stefan som råkade ut för det.

Innan inspelningen hade han tänkt sig att hon skulle bli en mormorsfigur för honom.

– Jag har alltid beundrat henne och tyckt att hon varit störtcool. Det var en gloria som föll totalt ner i backen och var rutten, säger han.

Claire: ”Det är hans sak”

Claire Wikholm säger att hon är ledsen men oförstående inför konflikten.

– Jag är ledsen om ”Morre” blivit så ledsen, det var inte min avsikt att knäcka honom. Jag trodde faktiskt inte vi skulle göra ett pr-program om oss själva.

Han känner sig förminskad på flera sätt.

– Vi hade pratat om vem som var äldst och vem som var yngst, då visade det sig att han var yngst, då blev det ”Lill-Morre”. Det var kärleksfullt menat.

Det känns som att ni behöver prata?

– Ja, men han vill inte. Det är upp till honom, jag har försökt klappa på honom. Jag står för vad jag sagt och det är inget elakt. Jag sa ”är du inte självupptagen?”. Han pratade oavbrutet om sig själv i två timmar.

Han säger att han känner igen tematiken att "slå", be om ursäkt och göra det igen.

– Herregud, då undrar man hur han verkligen haft det. Då börjar jag misstro vad han säger. Jag tycker att det är väldigt tråkigt detta, jag vill inte att han ska tycka illa om mig. Det var inte min avsikt att förminska honom.

SVT:s pressperson Lisa Skoog säger att hon förstår Morgan Alling.

– Han har ju precis gjort ett stort antimobbningsprogram på SVT så om det kommer den typen av tendenser i en grupp reagerar han, det tycker jag inte är konstigt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN