Camilla Henemark

Kändisar blir travkuskar i TV4

Av: 

TT

TV

Glöm dans, simhopp och matlagning – i sommar ska kändisarna tävla om att bli den bästa travkusken.

Patrik Sjöberg och Camilla Henemark är några av dem som ska försöka tygla hästarna i TV4:s nya fredagsunderhållning "Stjärnkusken".

Under sex fredagar ska åtta kändisar coachas av kuskarna Erik Adielsson och Jennifer Tillman, alla med siktet på att vinna titeln som Sveriges kändiskusk. Förutom Patrik Sjöberg och Camilla Henemark tävlar moderekatören Petra Tungården, skådespelaren Ellen Bergström, före detta Europe-gitarristen Kee Marcello, artisten Behrang Miri, "Let's dance"-dansaren Cecilia Ehrling och fitnessmodellen Zimzon Lelo.

Programledare är Jessica Almenäs, som just nu leder TV4:s dansprogram "Let's dance".

– Programmen är väldigt lika, men i det här blir det mycket mer oberäkneligt när djuren är med. Man vet aldrig hur det ska gå, framförallt när vissa deltagare inte är så djurvana, säger hon.

Perfekt kombination

Hon har själv ridit sedan barnsben och inledde sin tv-karriär som travprofil. Detta blir den perfekta kombinationen, menar hon.

– Jag har haft den här idén i bakhuvudet, och nu när jag fick frågan att leda programmet blev jag väldigt glad. Det kan ju inte bli bättre, säger hon.

Till skillnad från "Let's dance" kommer programmet, förutom att det är förinspelat, inte ha någon jury som skickar hem deltagarna. Elimineringar sker istället genom tävlingar i olika travmoment, ända tills de bästa gör upp i ett stort finallopp inför åskådare.

In i finrummet

Att "Stjärnkusken" visas på bästa sändningstid hoppas Jessica Almenäs ska få fler att bli intresserade av hästsport.

– Det är en riktig actionsport, och dessutom en av våra största ungdomsidrotter. Då är det extra kul att hästsporten tas in i finrummet, säger hon.

Programmet spelas in i juni och börjar sändas fredagen 26 juni.

ANNONS

Mumindagen står runt hörnet - fira det genom att köpa muggen ABC hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Camilla Henemark

Patrik Sjöberg

Jessica Almenäs

Erik Adielsson

Ellen Bergström

Behrang Miri

TV4