Tv-serier

Vansinniga sexscener, swingers och nytt från ”Trettiplus”-gänget

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

VECKANS STREAMINGTIPS ”Alla hästar hemma”, ”Sally4ever” och ”Wanderlust”.

Alla hästar hemma


För alla oss som skrattade gott åt "Trettiplus" kommer nu en ny serie från det helkvinnliga humorkollektivet Stallet. I "Alla hästar hemma" varvas sketcher med studioinslag inför publik, och i varje avsnitt agerar en välkänd humorfavorit gästvärd. Jag har sett de två första avsnitten, med Mikael Tornving och Johan Glans, och är kanske lite mindre imponerad av just studiobiten. Sketcherna däremot, är ofta lysande drifter med den ängsliga samtiden. Tänk specialkostkraven från helvetet, skitnödigt föräldraskap, politiskt korrekta sångstunder för barn och gynekologundersökningar i mobilen.
SVT Play. Premiär på söndag


Sally4ever


Det här är verkligen en av årets stora överraskningar och en av de roligaste komediserier jag har sett på länge; faktiskt helt vansinnig och med mustiga sexscener som spårar ur totalt. Brittiska "Sally4ever" är skapad av Julia Davis och handlar om hur Sally (Catherine Shepherd), som är otroligt less på sin ocharmiga pojkvän (Alex Macqueen), inleder ett passionerat lesbiskt förhållande med den raffiga Emma (Davis själv). En excentrisk, vårdslös och narcissistisk sångerska/skådespelerska/mytoman som verkar rolig till en början men snart visar sig vara en fullständig mardröm. En serie som tar begreppet obekväm humor till en ny nivå. Se den på egen risk.
HBO Nordic. Premiär på måndag


Wanderlust


I Nick Paynes sexdramakomedi "Wanderlust" spelar Toni Collette och Steven Mackintosh ett medelålders, sedan länge gift trebarnspar som har tappat gnistan. Efter att de båda har upplevt otrohetens adrenalinkick kommer de överens om att de ska få fortsätta att träffa andra – men ändå fortfarande leva som gifta. Ett arrangemang som funkar ett tag men blir allt märkligare för alla inblandade. Joy och Alan framstår båda som bekräftelsetorskar med navelskådande medelklassångest och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag egentligen tycker om serien. Men jag kan ändå inte riktigt slita mig så något har den ju.
Netflix

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max


Publisert:

LÄS VIDARE

Novembernyheter! 15 rykande färska tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

HBO Max (tidigare HBO Nordic)

Netflix

Johan Glans

Mikael Tornving