”Min son ska inte behöva se mig dö”

TV

Rafael Edholm om varför han bad TV3 klippa bort dödsscenerna

Inför kvällens premiäravsnitt har TV3 valt klippa bort de dramatiska scenerna. 

– Det finns absolut ingen anledning att min son ska behöva se mig dö, säger Rafael Edholm till Nöjesbladet.

Tre månader har passerat sedan Rafael Edholm, 46, drabbades av hjärtstillestånd och var död i tio minuter under inspelningarna av TV3:s "Superstars celeb".

I kväll visas premiäravsnittet – minus dramatiken. Efter Rafael Edholms önskemål har TV3 har valt att klippa bort scenerna.

– Det var en hemsk situation. Vi har haft en tät dialog med Rafael. För oss är det viktigt att han känner sig trygg med det här, säger Fredrik Lundberg, programdirektör på TV3.

Känner tacksamhet

Rafael Edholm har därför fått fria händer att själv bestämma hur programmet ska klippas. Att scenerna skulle bort var en självklarhet.

– Jag var en döende människa efter att jag kom i mål. Det finns absolut ingen anledning att min son eller mina nära och kära ska behöva se mig dö. Det har inte i ett familjeunderhållningsprogram att göra, säger han till Nöjesbladet.

I dag känner Rafael stor tacksamhet för den snabba hjärt- och lungräddningen som gav honom livet åter. Det går inte en dag utan att han tänker på de tio minuterna då han var död.

– Jag tänker på det konstant. Själva döden i sig var mörk, tyst, rofylld och inte läskig. Vänner som är döende har tackat mig och berättat att de har blivit lugnade av min erfarenhet, säger Rafael Edholm. 

Känner sig stark

Under omständighterna mår Rafael "ganska bra", men han längtar efter att känna sig som sig själv igen.

– Det har varit några månader då jag inte har haft lust eller ork att ta itu med vardagliga ting. Nu ser jag fram emot att få tillbaka kraften och skrattet igen, säger han.

Nu ska Rafael Edholm försöka smälta insikterna som har kommit ur den omskakande upplevelsen.

– Tidigare har jag varit en mästare på att leva i nuet och suga honungen ur varje sekund. Efter att jag har fått uppleva sfinxens gåta, döden, känner jag det starkare än någonsin, säger han.

”Superstars Celeb” sänds i dag på TV3 klockan 20:00