Tony Irving: Jon Henrik Fjällgren hyllas – men Daniel Norberg vinner

Jon Henrik Fjällgren levererar succé efter succé i ”Let’s dance”.

Men Tony Irving tror på vinst för Daniel Norberg.

– Jag var inget stort fan av Daniel i början. Jag tänkte att här har vi en pajaspojke, men jag hade fel. Han är riktigt professionell i allt han gör, hyllar Tony Irving.

Jon Henrik Fjällgren blev tidigt en publikfavorit i ”Let’s dance”.

Han imponerar på juryn och på tittarna och levererar självsäkra danssteg varje vecka. Förra fredagen var temat ”Swing it” och Jon Henrik släppte loss i en jitterbugg som juryn tyckte var ”bästa dansen hittills.”

– Det känns fantastiskt, för jag tycker väldigt mycket om den här dansen. Den var roligast hittills, säger Jon Henrik som fick chansen att visa upp en ny, mer sprallig sida av sig själv tack vare dansen.

– När jag var liten spelade jag in filmer och roliga sketcher. Jag kan vara väldigt rolig och flummig. Nu fick jag ta in det i dansen. Det var roligt. Man blev som barn igen.

Jon Henrik om favoritskapet: ”Stress”

Han tror att nyckeln till framgång är hans danspartner Katja Luján Engholm och allt hårt arbete. Men det tidiga favoritskapet satte samtidigt griller i huvudet på Jon Henrik. I början av programserien kände han av en viss press.

– När vi låg i toppen där, då var det stress. Men man är här för att ha roligt, så jag är glad så länge jag kan visa någonting, en sida av mig själv och dans. Det är bara once in a lifetime liksom.

Har han då segern som i en liten ask? Inte enligt Tony Irving.

– Jag kan säga att ingenting är som jag trodde. Jag trodde tidigt att vi skulle se Jon Henrik och Margaux i final. Sedan trodde jag Therese. Jag tycker fortfarande att Therese har en utvecklingspotential att verkligen gå framåt. Men Daniel!, säger Tony Irving och lyser upp.

– Jag var inget stort fan av Daniel i början. Jag tänkte att här har vi en pajaspojke som kommer in och får lite uppmärksamhet, gör sin grej, det blir lite kul, åker ut. Men jag hade fel. Han är riktigt professionell i allt han gör. Han tar vara på all kritik, alla möjligheter och han jobbar.

Tony Irving: ”Daniel Norberg vinner”

Han nämner att det går ett rykte om att Daniel Norberg är den ”Let’s dance”-deltagare genom tiderna som lägger ner mest arbete på danserna.

– Det finns verkligen något att respektera i honom. Nu låter jag lite som en gammal gubbe, men att se någon som vill jobba så hårt bryter alla stereotyper hos dagens ungdomar.

Och Jon Henrik bör se upp, menar Tony Irving. Ett favoritskap är ingen garanti för ”Let’s dance”-seger.

– Jon Henrik har fortfarande potential att ändra, men de som börjar starkt kan ganska ofta falla. Det är väldigt sällan man kan dominera hela vägen. De andra hinner ikapp och nu har de gått förbi.

Daniel blir glad av Tony Irvings lovord.

– Åh, herregud. Vilken grej! Det vore ju fantastiskt. I början kände jag att jag har dans inom mig, men inte vet vad jag gör med min kropp. Nu känner jag att jag börjar bli bättre på det, säger han och fortsätter med glimten i ögat:

– Mitt hem är kaos, jag lagar ingen mat, tvättar inte, jag umgås aldrig med kompisar, just för att jag är här och tränar. Det har blivit svårt att ha något liv utöver det här. Om jag skulle gå hela vägen, som Tony tror, så blir det fem veckor till av otvättade kalsonger.

Publisert:

LÄS VIDARE