Messiah Hallberg om ”Let’s dance”: ”Som kbt-terapi”

1 av 3 | Foto: Jonas Eng
Messiah Hallberg.
TV

Han är komikern som driver med kändisvärlden.

Nu befinner sig Messiah Hallberg, aktuell i ”Let’s Dance”, själv mitt i rampljuset.

– Jag har highfivat med Samir Badran i flera dagar, säger komikern.

Messiah Hallberg, 33, är kanske ett av de mest oväntade namnen i årets startfält i ”Let’s dance”. Komikern ligger bland annat bakom podcasten ”Freakshow” där han varje vecka granskar nöjes- och kändisvärlden. I vår är han plötsligt själv en del av allt det han driver med.

– Det är märkligt, jag tänkte inte alls, säger Messiah Hallberg om varför han tackade ja till att vara med.

– Jag är en alternativ ståuppkomiker som jobbar med cynism, svärta och dödsångest. Det första man tänker på då är inte ”Let’s dance”.

Hallberg: ”Brukar ju hata människor”

Efter premiäravsnittet delar Hallberg sistaplatsen tillsammans med Johannes Brost. Messiah Hallberg hade inte förväntat sig något annat. Slipper han åka ut först är han nöjd.

Hans medverkan handlar inte om själva tävlandet. Hallberg beskriver i stället sin medverkan som kbt-terapi.

– Jag har highfivat med Samir Badran nu i flera dagar. Det är kbt, alltså. Han är jättetrevlig, men det är också så långt från som mitt liv brukar vara. Jag brukar ju bara gå runt och hata människor, här går jag runt och älskar, säger Messiah Hallberg och ler.

Apropå det där leendet är det något han har fått öva mycket på den senaste tiden.

– Vissa fördomar späs på lite grann, som att man alltid måste le, även om det är fruktansvärt onaturligt. När jag frågat om jag kan le mindre säger de: ”Nej, mer tänder. I ’Let’s dance’ ler vi så här!”

Inga fler skämt om Samir Badran

Messiah Hallberg säger att det också har varit lärorikt att vara med.

– Det är så lätt att skriva skämt om det här och kändisar. Och så när man träffar dem blir de människor av kött och blod. Det är hemskt, man kommer för nära dem. Jag kommer aldrig kunna skriva ett skämt om Samir Badran igen.

”Let’s dance” visas fredagar på TV4, klockan 20.00

ARTIKELN HANDLAR OM