Julterror, Harry Potter-frossa och charmig superhjälteduo

”’Twas the fight before christmas”, ”Harry Potter: Hogwarts tournaments of houses” och ”Hawkeye”.
”’Twas the fight before christmas”, ”Harry Potter: Hogwarts tournaments of houses” och ”Hawkeye”.

VECKANS STREAMINGTIPS I Apples juldokumentär ”’Twas the fight before christmas” leder en mans hejdlösa julpyntade till en bisarr grannfejd. Helen Mirren leder den nördiga frågesport som varje ”Harry Potter”-älskare måste se. Och Hailee Steinfeld träffar mitt i prick i nya Marvel-serien ”Hawkeye”.

‘Twas the fight before christmas 


Becky Reads dokumentär ”‘Twas the fight before christmas” är knappast den mysigaste julrulle du kommer att se den här säsongen, men tro mig, du kommer att sluka den med skräckblandad förtjusning. Först verkar den julälskande advokaten Jeremy Morris, som ser sig själv som en sorts verklighetens Clark Griswold och är BESATT av att pynta sitt hus, vara en rolig prick. Men när flyttar in i ett idylliskt litet grannskap i North Idaho och, med sin fru som bihang, börjar terrorisera grannarna för att de inte vill att deras område ska förvandlas till ett nöjesfält med tusentals besökare, inser man att han är den galna villaägaren från alla ens sociala mardrömmar. En skräckhistoria ur verkligheten.

Apple TV+


Harry Potter: Hogwarts tournaments of houses


Det är trevliga tider för ”Harry Potter”-kännare, i och med 20-årsjubiléet av filmseriens start. På nyårsdagen landar återföreningsspecialen ”Return to Hogwarts” på HBO Max, och den här veckan har ”Hogwarts tournaments of houses” haft premiär. En frågesport i fyra delar där Harry Potter-fans som sympatiserar med olika elevhem (Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw och Slytherin) gör upp om vilka som är absolut nördigast. Programledare är den stora Helen Mirren – som till skillnad från de flesta andra aktade brittiska skådespelare faktiskt inte har synts i filmerna.

HBO Max. Nya avsnitt på måndagar


Hawkeye 


Det är lite av en utmaning, att känna entusiasm för alla Marvel-serier som Disney+ pumpar ut enligt vad som känns mer och mer som löpandebandetprincipen. Men den här senaste är ändå småtrevlig, då det rör sig om en ganska enkel historia, som inte gör sig helt omöjligt för oss som inte har hängt med i varenda sväng i Marvels universum, och dessutom utspelar sig i jultider. Jeremy Renner gör titelrollen som Clint Barton/Hawkeye, som bara vill ligga lågt och fira jul med sin familj, men seriens verkliga stjärna är Hailee Steinfeld, som spelar den unga Kate Bishop, som blir Bartons protegé. Han är tråkig, hon är rolig, och tillsammans bildar de en charmig duo.

Disney+. Nya avsnitt på onsdagar


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE