Game of thrones

Naomi Watts får roll i ”Game of Thrones”-prequel

Av: 

Malin Nilsson

TT

Skådespelaren Naomi Watts kommer att spela en adelsdam med mörka hemligheter i uppföljaren till "Game of thrones". Montage.
Skådespelaren Naomi Watts kommer att spela en adelsdam med mörka hemligheter i uppföljaren till "Game of thrones". Montage.

TV

HBO planerar en uppföljare till succéserien ”Game of Thrones”. I själva verket handlar det om en föregångare som utspelar sig tusentals år innan originalet.

Nu är en huvudroll klar.

Skådespelaren Naomi Watts kommer att spela en av huvudrollerna i föregångaren (en uppföljare som utspelar sig innan originalet, reds. anm.) till tv-serien "Game of thrones", skriver Deadline. Serien kommer att utspela sig tusentals år före händelserna i originalet. Historien är skriven av serieförfattaren Jane Goldman tillsammans med "Game of thrones"-böckernas författare George R R Martin.

Vad rollfiguren som Naomi Watts ska spela heter är fortfarande hemligt och det enda som har avslöjats hittills är att hon kommer att vara en "karismatisk adelsdam med en mörk hemlighet".

– Det är en väldigt annorlunda miljö, en helt annan tid i Westeros. Det kommer att kännas annorlunda men fortfarande som "Game of thrones", säger HBO:s programdirektör Casey Bloys.

Den nya produktionen har ännu inte något namn, men ska enligt HBO ge klarhet i flera mysterier, däribland "the white walkers" ursprung och Starkfamiljens släktlegender.

Fler serier kan komma

Uppföljaren är bara en av flera potentiella systerserier. I maj 2017 avslöjade HBO att ett stort antal manusförfattare arbetar på vad George R R Martin själv kallar ”succéserier”, skriver Hollywood Reporter.

Game of Thrones-skaparna David Benioff och Dan Weiss är dock inte inblandade i fortsatta systerserier, och fokuserar i stället på att slutföra den sista säsongen av originalserien.

När den nya serien får premiär är ännu oklart. HBO:s programchef Casey Bloys har tidigare sagt till Hollywood Reporter att serien inte kommer sändas förrän ”åtminstone ett år efter finalen”.

ANNONS

HBO Max - Allt du älskar. Samlat på ett ställe nu med 34% rabatt med det årliga abonnemanget!

Extern länk från HBO Max

Beställ här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Game of thrones

LÄS VIDARE

Kit Harington: ”Frisören frågade om jag ville sälja mitt hår”

ÄMNEN I ARTIKELN

Game of thrones

Hbtq

Naomi Watts

HBO