Let’s dance

"Broder Daniel med i Let’s Dance! Eller?"

Av: 

Lovisa Madås

Lovisa Madås är aftonbladet.se:s ”Let's Dance”-krönikör. Hon är till vardags redaktionschef på Allt om Stockholm. Är tangobiten och har börjat testa Lindy Hop.
Lovisa Madås är aftonbladet.se:s ”Let's Dance”-krönikör. Hon är till vardags redaktionschef på Allt om Stockholm. Är tangobiten och har börjat testa Lindy Hop.

TV

Fredag den trettonde och skräcktemat står upp till halsen.

Så mycket tema att dansen inte längre är i huvudfokus. Ett tema avlöser ett annat och i förra veckans program tog Elisabet Höglund med sig en rullator in i Let’s Dance-studion. Mina tankar vandrar genast någon annanstans, några år tillbaka i tiden. Jag jobbade extra inom hemtjänsten, en tid när följande scenario brukade spelas upp:

”Men dansar du inte ihop med någon? Står du så där helt själv på dansgolvet?”. Jag stannar upp med technoarmen pumpandes ovanför huvudet samtidigt som Elsa, 86 år, tittar frågande på mig. Varje gång var det samma visa: Elsa ville veta vilka klubbar jag hade varit på i helgen och se ”hur ni ungdomar dansar nu för tiden”. Jag fick gärna sjunga någon klubbhit också (inte helt lätt att nynna låtar som MAW:s “Work”) samtidigt som jag visade några danssteg på mattan i vardagsrummet. Så medan Elsa åt någon av de trötta matlådorna vi tvingades servera nötte jag golvet och försökte förmedla känslan från Stockholms klubbliv till hennes lägenhet på Östermalm. Elsa älskade att höra om dagens klubbkultur, jag älskade att höra henne berätta om en tid för länge sedan när det var styrdans som gällde.

Jag vet inte om Elsa tittade på kvällens program och vad hon i så fall tyckte om danskvalitén (eller för den delen Maria Lindbergs kroppsstrumpa i genombruten spets). Kanske skulle hon hålla med mig om att gammal i den här showen faktiskt är coolast. För inget kan rubba Elisabet, 63 år, och hennes genuina dansglädje. Inte ens en cha cha med så många stegfel att jag tappade räkningen. Kollade Elsa på första programmet kunde hon höra showens yngsta deltagaren, Blondinbella, klämma i med ”Hallå, jag är 18 år. Då dansar man inte styrdans”. Okultiverat! Styrdans är ju den nya mustaschen. Vad säger ni om att utöka styrdansen i högstadiet till något mer än en enstaka valslektion där svettiga pubertetshänder knappt vågar mötas? Och några av stans pensionärer som sitter och väntar på att få komma ut kanske vill följa med på en klubbrunda? Jag kan ledsaga, det är bara att haka. Gubbrummet på Spy Bar väntar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance