Stefan får ny chans

avKlas Granström

TV

Efter läsarstormen – nu får han tävla igen i ”Postkodmiljonären”

1 av 2
Det var inte bara Stefan som blev besviken när han åkte ur ”Postkodmiljonären”. Efter att det visat sig att alla svarsalternativ var fel engagerade sig även Nöjesblades läsare. Nu får han prova igen, på frågan värd 100 000 kronor.

Stefan Käll åkte felaktigt ur ”Postkodmiljonären” på grund av TV4:s miss – då rasade läsarna på aftonbladet.se.

Nu får Stefan en ny chans till storvinsten.

– Det är fantastiskt! Tack så mycket alla läsare, säger Stefan.

Nöjesbladet hälsar på Stefan Käll hemma i Katrineholm och det är en strålande glad 46-åring som just har fått beskedet av TV4.

Han får en ny chans.

– Det här hade jag aldrig trott, utan Nöjesbladet hade jag inte kommit på det här alls. Det var tack vare er jag blev varse, säger Stefan.

”Fel av oss”

Det var på 75 000-kronorsnivån som det blev fel i TV4:s frågesport. Frågan löd: ”Vid vilken ort ägde ett berömt slag rum den 14 juli 1800?” Svaret är Marengo i Italien, men det rätta datumet ska vara 14 juni 1800. Stefan Käll svarade Lützen, och fick lämna programmet.

Efter Nöjesbladets avslöjande följde en läsarstormen på aftonbladet.se där nästan 60 000 personer engagerade sig i Stefans öde – nu väljer TV4 att ge juristen från Katrineholm en ny chans.

– Det var uppenbart att det var ett fel från oss så vi var överens om att ge Stefan en chans till. Den mänskliga faktorn ställde till det och det kan vi bara beklaga, säger Niklas Vestberg, exekutiv producent för ”Postkodmiljonären”.

Får en livlina

Den 24 april sänds fortsättningen för Stefan.

Han får rätt på 75 000-kronorsnivån där han åkte ur, sen fortsätter han på 100 000 kronorsnivån. Han går in i programmet igen med en livlina kvar – precis som han hade sist.

Nu tänker huvudpersonen förbereda sig med både böcker och radio.

– Jag ska läsa på min historia lite bättre och kolla filmtablåer och plugga Svensktoppen, självklart ska jag ge allt nu, säger Stefan.