TV4 i krismöte efter helikopterolyckan i franska ”Det största äventyret”

TV

”En traumatisk händelse”

1 av 3 | Foto: Peter Jihde ledde tv-serien ”Det största äventyret”.

Dödskraschen i Argentina skakar TV4.

Offren var med i realityserien ”Dropped”, vars svenska upplaga har sänts i kanalen.

På tisdagen höll TV4 ett krismöte.

– Min första reaktion var bedrövelse och sorg, säger programledaren Peter Jihde.

I ”Det största äventyret” flygs deltagarna ut i vildmarken, där de ska ta sig tillbaka till civilisationen så fort som möjligt, medan de får överleva på det naturen kan erbjuda.

TV4 har sänt två säsonger av tv-äventyret, med programledaren Peter Jihde och tävlande som kanotisten Susanne Gunnarsson, simmaren Louise Karlsson och handbollsspelaren Magnus Wislander.

Tio personer döda

Förebild för överlevnadsserien är franska ”Dropped”, som filmades i Argentina i måndags. Det var då två av inspelningens helikoptrar krockade, i en tragisk olycka som krävde tio liv.

Förutom offrens närstående så drabbas även producenterna på Adventure Line Productions – samma företag som bevittnade när en deltagare dog i tv-programmet ”Koh-Lanta” för två år sedan.

TV4: ”Traumatisk händelse”

De svenska tv-makarna har inte jobbat ihop med systerprogrammet från Frankrike, men det blev ändå tung stämning på TV4 när nyheten om olyckan kom.

– Min första reaktion när jag förstod vad som hänt var bedrövelse och sorg. Jag visste att fransmännen skulle spela in sina program i de områden vi gjorde våra. När jag såg stillbilder från kraschen kände jag direkt igen miljöerna. Det var hemskt, säger Peter Jihde.

Enligt Jihde var säkerheten mycket hög under inspelningarna av ”Det största äventyret”.

– Visst uppstod situationer när det var farligt för deltagarna. Men i anslutning till de tävlande fanns alltid specialutbildade läkare och högkvalificerad säkerhetspersonal, säger han.

Höll krismöte

På tisdagen hölls ett krismöte för medarbetare på TV4.

– Såklart. Det var en traumatisk händelse som vi behövde prata igenom, säger Anders Edholm, pressinformatör på TV4.

TV4-folk träffade även produktionsbolaget Mastiff. Men vad som sades på mötet vill inte Edholm berätta.

– Vi brukar inte kommentera interna möten.

Ingen ny säsong

Mötet ska inte ha handlat om fortsättningen av ”Det största äventyret”. Realityseriens framtid såg mörk ut redan före tragedin.

– Det var en väldigt kostsam produktion med nedåtgående tittarsiffror, så i nuläget finns det inga planer på en tredje säsong, säger Anders Edholm.

Tyck till om de senaste nöjesnyheterna – gilla Nöjesbladet på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

Tv-serier