Maktens män på bordell

TV

Rika barn leka bäst

Carin Mannheimer har själv gjort långfilm av sin pjäs om arbetslösa kvinnor som startar bordell i Göteborg. En svart komedi med Tomas von Brömssen, Claes Månsson och Johan Ulveson som bankchefer som blir sina före detta anställdas kunder.

Lena B Nilsson, Ulla Svedin och Gerd Hegnell är bra i de kvinnliga huvudrollerna som några medelålders kvinnor som får sparken från banken efter lång och trogen tjänst.

När andra försök att hanka sig fram i arbetslöshetens Sverige inte fungerar öppnar de lyxbordell.

Maktens män som en gång gav dem sparken blir inte bara deras regelbundna kunder, de belönar dessutom i mer formella sammanhang kvinnorna för deras framåtanda.

En viss syra i satiren, men samtidigt tar den väl lätt på själva prostitutionen.

Filmen är inte tillräckligt realistisk för att bli riktigt kritisk, men inte heller tillräckligt rolig för att bli riktigt dräpande. (1997)

SVT 1

12.50

Min store tjocke far

Rolf Lassgård är mycket bra i Kjell-Åke Anderssons stämningsfulla skildring av ett sommarhett 1950-tal och en pojke som beundrar sin slarvige pappa. Alla andra ser långt tidigare faderns alkoholproblem. (1992)

Canal +

17.50

Space cowboys

En knytnäve från de grå pantrarna. Mer som en klapp på kinden än ett hårt slag. Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland och James Garner kom aldrig ut i rymden på 1960-talet. Nu tar de chansen att flyga upp och laga en gammal satellit och rädda världen. Vänligt charmig. (2000)

TCM

22.00

Beck – Pensionat Pärlan

En av de bättre i den nya serien. Om människosmuggling och explosiva ämnen, plus dåligt samvete för Gunvald Larsson som kör ihjäl en flicka. Regisserad av Kjell Sundvall. (1997)

TV 4

21.00