De lyckades inte rubba Berghagen

Foto: ROGER SCHEDERIN
INGEN KONKURRENS Fredagsunderhållningen "Samtidigt på Gröna Lund" har inte lockat tittare i stora skaror. TV 4 är osäkra på om det blir en fortsättning efter säsongen.
TV

De skulle konkurrera med Berghagen på Skansen.

Men ”Samtidigt på Gröna Lund” lockade knappt en fjärdedel av ”Allsång på Skansens” tittare.

Det är svårt att komma upp i de enorma tittarsiffror som Lasse Berghagens ”Allsång på Skansen” kammar hem på tisdagar. 1,9 miljoner bänkade sig framför tv-apparaterna i tisdags för att sjunga med till tonerna från Skansen. ”Samtidigt på Gröna Lund” är TV4:s nya fredagsunderhållning med livemusik, artistintervjuer och reportage, som skämtsamt sas skulle konkurrera med allsångsprogrammet.

”Väntade siffror”

Men premiäravsnittet i fredags sågs bara av 411.000.

– Siffrorna var vad vi hade räknat med 22:40 på en fredagskväll. ”Sen kväll med Luuk” låg sent på torsdagar till en början och hade heller inte så höga tittarsiffror då, säger Peter Lindström, tablåansvarig på TV4.

”Samtidigt på Gröna Lund” leds av Patrik Arve från Teddybears STHLM, Kim Buisson från ungdomsprogrammet ”Kolla” på TV4 och radioprofilen Sladjan Osmanagic.

För yngre publik

– ”Samtidigt på Gröna Lund” är ingen konkurrent till Berg-

hagen. Det här är två helt olika program och vi söker oss till olika målgrupper. Vi är mer inriktade på den yngre publiken, säger Peter Lindström.

Om programmet inte lockar fler tittare, kommer fler avsnitt än de planerade åtta att göras?

– Det kan jag inte svara på. Men det är mycket möjligt.

Linda Hjertén