Norska Kine vann ”Top Model”

TV

Svenska finalisten Elina: Jag är glad för Kines skull

1 av 6 | Foto: TV3
En överraskad Kine får beskedet att hon just blivit ”Skandinaviens nästa toppmodell”.

Det blev norska Kine som tillslut tog hem skönhetsspelet i TV3:s dokusåpa ”Top Model”. Mycket tack vare Marcus Schenkenberg.

Så var det då slutligen dags för finalen i ”Top Model”. Tävlingen där vinnaren får ett kontrakt med en av världens största modellagentur - IMG.

Slutstriden stod mellan norska Kine, 21, svenska Elina, 19 från Umeå och danska Nanna, 22. Och sista chansen att imponera på domarna gick via ingen mindre än Marcus Schenkenberg. Deltagarna skulle var och en fotograferas ihop med den manliga toppmodellen. Det skulle bli det sista fotot som till stor del kunde avgöra vem som blir Skandinaviens nästa toppmodell.

Svenska Elina, som i tidigare program uttalat sin motvilja mot att fotograferas ihop med manliga modeller, tyckte situationen var pinsam, men nervositeten släppte snabbt.

Kine och Schenkenberg matchade bäst

Även om domarna var nöjda med både Elinas och danska Nannas foton så visade det sig att norska Kine var den som bäst lyckades skapa fotogenisk magi tillsammans med Schenkenberg. ”Hennes bästa bild under hela tävlingen” kallade domarna den, och saken var klar. En överlycklig Kine tog hem spelet och fick grattiskramar av konkurrenterna Elina och Nanna.

– Att vinna hade bara varit en bonus, säger en ändå nöjd Elina när Aftonbladet ringer upp för en kommentar.

– Jag är glad för Kines skull, även om jag såklart hade önskat att en svensk hade vunnit. Jag vet inte riktigt hur det har gått för henne, jag har inte sett några bilder på henne än så länge.

Har du gjort några modelljobb sedan du kom hem?

– Ja, jag har just gått en visning för designern Gudrun Sjödén, jag har också gjort reklam för en ny foundation och ett jobb för tidningen Amelia.

Vad händer härnäst då, vill du satsa på en modellkarriär nu?

– Ja, det är ju nu det roliga börjar, där nere var det mest bara tråkigt. Sen så får vi se om mitt utseende visar sig ligga rätt i tiden.

Teresa Tingbrand