”Grattis Freja & Sverige”

Publicerad:
Uppdaterad:

Rätt tjej vann enligt Eftersnack

Finalister Danska Anna, svenska Freja och norska Therese i finalen av ”Top Model”.
Foto: TV 3
Finalister Danska Anna, svenska Freja och norska Therese i finalen av ”Top Model”.

Segrare i årets ”Top Model” blev svenska Freja Kjellberg Borchies. I Eftersnack ville många gratulera vinnaren.

Andra ville hellre diskutera skönhetsidealet dokusåpan anses sprida.

”Jihooo Freja vann! Det var den rätta vinnaren, hon är grymt vacker. Vore kul att se fortsättningen på vad som händer i hennes liv från och med nu. Lycka till Freja!” skrev Sofie. ”Tveklöst en värdig vinnare. Lycka till i framtiden Freja!” tyckte Alice.

”Kunde inte slutat bättre. Freja var det klart bästa, snyggaste, proffsigaste, ja allt. Grattis Freja, Grattis Sverige” skrev Malin P. ”Grattis Freja & Sverige. Har haft freja som favorit första gången jag såg henne (Tyckte hon var ganska lik rachel bilson)” menade Doris.

”Jag mår dåligt av att titta på detta”

Men det fanns också de som ville diskutera de skönhetsideal ”Top Model” förmedlar. ”Suck!! Jag är en smal tjej runt 20. Mina tankar borde röra sig om karriär, framtid osv.. Men tom jag mår dåligt av att titta på detta. Tjejer lyssna nu. D vi ser på tv e inte idealet. Titta omkring er istället, så ser ni att alla är vi olika. Personlighet spelar roll. D räcker inte med ett snyggt yttre.” skrev Helena.

Andra protesterade mot att modellerna sägs vara ”för smala”. ”Vadå anorektiker! tycker bara de är sjukt hur någon kan säga att smala tjejer är fula å anorektiker!” skrev lea.

”Deras jobb är att sälja kläder, och vem ser kläderna bäst ut på, en smal eller mullig tjej? GARANTERAT den smala om det är svårburna designerkläder!” tyckte Emelie.

Sandra Wejbro

Publicerad: