SVT, Sveriges Television

SVT:s nya storsatsning – thriller i den undre världen

Av: 

Joni Nykänen

TV

Poliser, brottslingar – i brutalt maktövertagande

Krossade familjeband, maktkamp i undre världen och kriminella mc-gäng.

Det är några teman i SVT:s kommande thrillerserie ”Innan vi dör” – där berättelsen kretsar kring Marie Richardsons rollfigur.

– Det är här och nu, en thriller mitt i vår samtid, säger Richardson till Nöjesbladet.

Nöjesbladet kan avslöja att SVT storsatsar med en ny thriller i tio delar med titeln ”Innan vi dör”, där Marie Richardson (”Blå ögon”), Adam Pålsson (”Torka aldrig tårar utan handskar”) och Alexej Manvelov (”Tommy”) gör huvudrollerna.

Manuset är skrivet av Niklas Rockström och Wilhelm Behrman. Simon Kaijser (”Torka aldrig tårar...”) regisserar inledande avsnitt.

I skrivande stund provar Richardson kläder för att "hitta" sin rollfigur Hanna som har varit stjärna på Stockholmspolisens enhet för organiserad brottslighet. Men livet håller på att glida ifrån henne och hon saknar sin familj som hon har offrat för karriären.

– Det finns några gemensamma nämnare mellan den här och ”Blå ögon”, det är här och nu och det är en thriller mitt i vår samtid. Den kretsar dock kring polisen och den undre världen. Ingången i det hela är mc-gäng. När man läser ett manus som är en bladvändare är det som att läsa en bra bok. Så var det här, säger Richardson till Nöjesbladet.

Brutalt maktövertagande

Rollfigurens son har också just avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff för droginnehav, och kontakten är obefintlig eftersom Hanna såg till att han greps. När hennes kollega kidnappas uppdagas att han driver en hemlig utredning om ett kriminellt mc-gäng. Hanna får reda på att det pågår ett brutalt maktövertagande i den undre världen och att hon till och med kommer att behöva kämpa för sin sons liv.

– Hon blir personligt involverad i historien som gör att det blir lite mer tillspetsat, säger Richardson.

Är det i den här typen av tv-projekt som man hittar det bästa materialet i Sverige idag?

– Det är som bekant väldigt inne med serier just nu, och det är härligt att kunna följa rollfigurer i långa "bågar", istället för att få in en historia på 90 minuter. Man kan visa människor i väldigt många olika situationer. I min familj känns det som att alla sitter i varsitt rum och tittar på varsin tv-serie vid varsin dator. Sedan möts vi runt middagsbordet och pratar om det vi har sett. Det är härligt för åskådaren och härligt för skådespelaren att bygga något på lång sikt, säger hon.

Hon börjar spela in på onsdag och kommer att jobba med ”Innan vi dör” i åtta månader. Tyska ZDF är en samproducent. Richardson tror att serien har potential att nå ut internationellt.

– Det hoppas jag, men jag tänker inte så långt. Vi har inte ens tagit första bilden än, säger hon.

Producenter är Maria Nordenberg (”Torka aldrig tårar utan handskar”) och Fredrik Heinig (”Gentlemen” & ”Gangsters”). Innan vi dör beräknas ha premiär våren 2017 i SVT1. Produktionsbolag är B-Reel.

Inspelningen börjar den 25 november.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

15 saker du inte vet om norska ”Skam”

ÄMNEN I ARTIKELN

SVT, Sveriges Television

Tv-serier