Bråkiga advokater, undervattensmagi och filmstjärnor i kubik

avKarolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

VECKANS STREAMINGTIPS ”The good fight”, ”Blue planet II” och Oscarsgalan 2018.

The good fight


Så härligt att den här supervassa, smarta och sofistikerade spinoffen – som alltså tog vid när "The good wife" checkade ut, med fokus på Christine Baranskis rollfigur Diane Lockharts äventyr och drabbningar på en ny advokatbyrå – är tillbaka med en andra säsong. Och säsongspremiären levererar. Bland annat i form av ännu ett gästspel av favoriten Jane Lynch, som briljerar i rollen som slug FBI-agent. Och japp, Trumps skugga vilar fortfarande tungt över detta ytterst politiska tv-bygge.


HBO Nordic. Säsongspremiär på söndagBlue planet II


Ingen som knockades av den fantastiska naturdokumentärserien "The blue planet" i början av 00-talet lär vilja missa uppföljaren. Ny teknik har gjort ännu mer spektakulära bilder möjliga, och under fyra år har BBC:s team filmat på världens alla kontinenter och tillbringat mer än 6 000 timmar under vattnet. Resultatet är makalöst vackert men också djupt sorgligt, mot bakgrund av det akuta klimathotet. Henrik Ekman är svensk berättare, men de som hellre vill lyssna på originalets ikoniska sir David Attenborough kan göra det på SVT Play.


SVT Play. Säsongspremiär på söndagOscarsgalan 2018


Ja visst kan det vara hårt att vaka, men älskar man film och allt som hör till så brukar galornas crème de la crème vara så värd det. Och i år har vi dessutom en svensk rulle med i racet, eftersom Ruben Östlunds "The square" har slagit sig in i topp fem icke engelskspråkiga filmer. Jimmy Kimmel leder galan, och här hemma är det Frida Söderlund, Anitha Schulman och well, jag själv, som håller i trådarna. (Känns det helt orimligt att sitta uppe och uggla kan du alltid satsa på sammandraget, som släpps på måndag kväll.)


Aftonbladet Plus Premium. Söndag 20.00Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM