Dokumentär visar amishfolk på rymmen i New York

Foto: Foto: TLC
TV

Ny dokusåpa följer en grupp människor som inte känner sig hemma hos amishsekten

Amishsekten förbryllar och fascinerar. Med deras strikta livsstil, avståndstagande från allt modern och de gammalmodiga kläderna sticker sekten ut i det västerländska samhället. För ett par år sedan kom dokusåpan ”Amish in the City” som blev oerhört populär. Den handlade om ett par unga personer från amishsekten som gavs möjlighet att bo ihop med ett par vanliga unga amerikaner.
 

Vill köra bil

Nu är det dags för medlemmar ur amishfolket att återigen bli dokustjärnor. ”Breaking Amish” handlar det om ett par medlemmar som vill bryta sig ur sekten och rymmer till New York. Det är Jeremy, 32 som adopterades av en amishfamilj. Han brinner för att köra bil men har tidigare bara kört häst och vagn. Körkort står högt på önskelistan.
— jag var adopterad och slängdes in i den här amishskiten, säger han i trailern till programmet.

Stötas ur familjen

Precis som Jeremy, blev Sabrina, 25, adopterad. Hon har en italiensk bakrund och söker sin gamla identitet och hennes biologiska rötter.  
Men att lämna amishsekten är inte det lättaste. Staden är fylld av konstigheter som hissar, automobiler och neonljus dessutom riskerar de att stötas sina familjer och amishsektens gemenskap. Amishrymlingarna blir dessutom jagade av bestämda damer och skäggiga hattprydda herrar ur amishsektens ledarskikt som försöker få rymlingarna tillbaks till åkern i Pennsylvania.