Hon vann "Grillmästarna”: ”Hoppas fler kvinnor vågar ta lite mer plats”

1 av 4
TV

Hon gick in i tävlingen med målsättningen att vinna.

Nu kan Jessica Ortman från Huddinge kalla sig Sveriges grillmästare 2016.

–Det var kul att föda barn och att gifta sig och allt det där, men det här är nästan i samma skala faktiskt, säger hon.

I finalen av årets ”Grillmästarna” i TV4 stod bygganläggaren Ben Game, 30, och verksamhetschefen Jessica Ortman, 39, öga mot öga i grillstridens hetta.

Uppgiften var att tillaga tre olika rätter, som alla skulle serveras en efter en.

En skaldjursrätt, en fiskrätt och en kötträtt.

– Jag var jäkligt nervös men ändå fokuserad. Jag hade ingen plan b utan hade bestämt mig för att allt bara skulle sitta, säger Jessica.

Taktiken funkade. För juryn, bestående av kockarna  Christian Hellberg och Karin Andersson samt fjolårssegraren Martin Nordh, utsåg Jessica Ortman till årets ”grillmästare”.

– Känslan att vinna är helt fantastisk. Jag hade hela tiden målsättning att vinna, men ibland hade man svårt att tro på det. Det var kul att föda barn, och att gifta sig och allt det där, men det här är nästan i samma skala faktiskt.

Nya livsstilen efter programmet

Segern i programmet betyder mycket för Jessica Ortman, som till vardags jobbar som verksamhetschef för ett företag inom socialt arbete.

– Jag har fått världens möjlighet att göra något vid sidan om som jag tycker är roligt. Jag får åka runt i Sverige och grilla överallt, och samtidigt tjäna pengar på det, säger hon, och tillägger:

– Men jag fick just tjänsten som verksamhetschef, så det måste jag stånka vidare med också. Jag får försöka hinna med lite av varje är planen.

Du är en av få kvinnor som medverkat i programmet under de säsonger som visats. Har du slagit hål på något sorts grillmyt nu tror du?

– Jag hoppas att jag kan få lite mer kvinnor att faktiskt ta lite plats och tro på sig själva. Det finns sjukt många kvinnor som är duktiga på att grilla men en del är för hårda mot sig själva. Så jag hoppas att jag kan inspirera till att våga ta lite mer plats och att experimentera, säger hon.

”Har vänt upp och ner på mitt liv”

För Ben Games del slutade tävlingen med en snöplig andraplats. Men 30-åringen från Varberg är trots allt nöjd.

– Jag sa till mig själv redan första dagen att, om det är någon jag kan förlora mot och ändå hålla huvudet högt, så är det Jessica.

Vad har din medverkan i programmet betytt i efterhand?

– Det har vänt upp och ner på min värld. Jag trodde att det bara skulle vara en kul grej vid sidan av mitt jobb, men nu är livet inte sig likt längre. Det har blivit mycket större än jag trodde och det känns så jäkla kul så det är sjukt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4