”BABSAN”: DET VAR FUSK

avJessica Isaksson

TV

Hoppar på Anna Anka och TV4 efter ”Fångarna på fortet”

Foto: Foto: TV4
"VAR HEMSKT" Lars Åke”Babsan” Wilhelmsson tycker inte att förutsättningarna på fortet har varit rättvisa. ”Jag hade ingen möjlighet att vinna. Det är fuskigt när man inte har samma förutsättningar”, säger Babsan.

I kvällens ”Fångarna på fortet” tävlar Babsan mot Anna Anka i klättring.

Nu anklagar han TV4 för att ha gett Anna Anka fördelar.

– Vi hade inte samma förutsättningar, säger han.

Foto: Foto: TV4
Anna Anka och hennes lagkamrater i ”Fångarna på fortet.”

Det var efter tävlingen ”klätterväggen” som artisten Lars Åke ”Babsan” Wilhelmsson, 52, riktade fuskanklagelser mot TV4:s produktion.

I början tog han täten uppför den branta väggen, men fick snabbt se sig omklättrad av den före detta Hollywoodfrun.

Nu hävdar han att väggarna har olika svårighetsgrad.

– Den vänstra banan saknade en klätterkloss. Det var så hemskt för jag hade ingen möjlighet att vinna. Det är fuskigt när man inte har samma förutsättningar, säger Babsan.

Tog bilder på väggen

Efteråt försökte han framföra kritiken mot TV4 men ville inte verka bitter. I stället tog han bilder på väggarna för att säkra upp sin version.

– Jag försökte pika dem och få bildbevis med min digitalkamera. Det var så hemskt för jag hade ju vunnit annars, säger han.

Han menar också att det finns stora fysiska skillnader mellan honom och Anna Anka, 40. Därför grämer det honom extra mycket att han fick just den vänstra banan.

– Jag väger 80 kilo, har löstuttar, peruk och klänning på mig. Anna Anka väger 54 och tränar till max. Jag var glad att jag med mina fingrar och armar över huvud taget kunde komma före henne som inte gör något annat än att träna, säger Babsan.

Anka skrattar högt

Anna Anka skrattar högt i luren åt Babsans fuskanklagelser.

– Han är ju mycket längre än mig. Är man lång har man fördel när det gäller bergsklättring. Bergsklättrare är ju stora, inga 54 kilo, eller hur? Ankan köper inte hans kommentarer. När han tog ett steg var han redan halvvägs uppe. Men när jag såg det tänkte jag att nej, jag kan inte förlora mot Babsan. Det var vinnarinstinkten som slog till, säger Anna Anka.

Tora Heckscher, exekutiv producent, hade önskat att Babsan pratat med henne på plats.

– Vi hade kunnat titta på väggarna tillsammans. De är likvärdiga och folk har vunnit på båda sidorna. Det är tråkigt att han har känt sig frustrerad, säger hon.