Läsarna: Gulligt - och pinsamt!

TV

Delade åsikter om dejtingsåpan ”Bonde söker fru”

Pinsamt grabbigt, tyckte någon. Gullig bonderomantik, tyckte en annan. I omröstningen på aftonbladet.se gav ungefär 30 procent seriestarten fem plus i betyg. Men lika många gav den bara ett minus.

Populärast av de kärlekskranka bönderna var Per Martin Svensson.

Foto: Poppis Per Martin Svensson, 39, spannmålsbonde från Tomelilla.

”Roligt med någorlunda vanliga människor. 1000 gånger smartare än programmet Fling med stureplan idioterna” skrev Lefthand.

”Gulligt - och pinsamt! De var ju väldigt söta, bönderna... Men lite pinsamt också. Lite bonderomantik...” menade Teskedsgumman.

Signaturen Solsmile var till och med lite intresserad av att dejta bönderna i programmet. ”Kände empati för grabbarna. Kunde riktigt känna nervositeten på "vad har jag gett mig in i", hoppet att kanske kanske det blir rätt och samtidigt försöka hålla en viss distans och ta det som en kul erfarenhet om det visar sig inte stämma. Själv hade jag gärna lärt känna/träffat en av grabbarna. Varför jag inte sökt vete katten.  Troligen så är jag lite "gammalmodig" (eller feg ;-) vill att känslan/kemin kommer spontant vid möte.”

”Könsroller från stenåldern”

Men alla var inte lika positiva. ”Pinsamt grabbigt. Det var många gånger under programmet som man var tvungen att vända sig bort från tv:n. Speciellt när breven granskades och kvinnorna bedömdes. Varför håller TV 4 konsekvent fast i könsroller från stenåldern. Bonden, som är mannen, ska göra det hårda manliga arbetet och kvinnan ska vara fru. Det borde verkligen gå att göra något mer nyskapande, som kanske skulle få ut dessa värdekonservativa bönder från sina glasbubblor. Tänk om till nästa år, TV 4” skrev Monster.

Sandra Wejbro