Sök hjälp - eller åk ut

Av: Malin Collin

Publicerad:
Uppdaterad:

TV 4:s stenhårda ultimatum på Jay

Tufft läge ”Idol”-producenten Magnus Karlsson Lamm och Jay Smith såg pressade ut i går bakom kulisserna. ”Vi tar avstånd från knark och det gör Jay också”, säger Karlsson Lamm.
Foto: Foto: Erik Mårtensson
Tufft läge ”Idol”-producenten Magnus Karlsson Lamm och Jay Smith såg pressade ut i går bakom kulisserna. ”Vi tar avstånd från knark och det gör Jay också”, säger Karlsson Lamm.

Jay Smith ställdes inför ett ultimatum.

Behandling för sina problem – eller lämna tävlingen.

– Det har varit ett jättesvårt beslut, säger Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent.

TV4 kallade till krismöte när Jay Smith testade positivt för droger.

– Vi har utgått ifrån den här situationen. Vi har gjort en helhetsbedömning i det här fallet. Vi fick informationen och det var ett jättesvårt beslut. Det har varit flera personer inblandade i beslutet, säger Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för ”Idol”.

”Svårt för TV 4”

Resultatet blev ett ultimatum. Jay Smith fick välja mellan att lämna tävlingen eller delta i ett åtgärdsprogram, skapat av produktionen.

– Det har varit ett svårt ställningstagande för TV4 huruvida Jay kan vara kvar eller inte i programmet. Efter noggrant övervägande har vi kommit fram till att Jay får en andra chans, säger Magnus Karlsson Lamm.

TV4 anser att det är viktigare att hjälpa Jay Smith än att hålla fast vid de stenhårda alkohol- och drogförbudet.

– Det är viktigt att vi hjälper Jay och tar det ansvaret. Det är inte acceptabelt på något sätt, men vi ser till helheten och till människan Jay. Vi hoppas att det här ska hjälpa honom, säger Magnus Karlsson Lamm.

”Han får stå för det”

En viktig del av ”Idol”-tävlingen är att vara en förebild för fansen.

– Vi tar avstånd i från det här. Det gör Jay också. Han får ta de här konsekvenserna och stå för det. TV4 tar starkt avstånd från det. Det är inte acceptabelt på något sätt, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN