Karolina Fjellborg

Carola fick showen serverad på ett fat – och åt upp den

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Den stora frågan borde vara hur de nya programledarna klarade sig.

Men ”Let's dance”-premiären var Carolas show.

”Let's dance” har gått in på sin sextonde säsong i TV4 – och sin första utan David Hellenius, som i princip har varit synonym med programmet sedan starten.

Den stora frågan borde vara hur Petra Mede och David Lindgren – som har tagit över programledarrollerna efter Hellenius och hans senaste partner Tilde de Paula Eby – klarade sig.
Men något, eller snarare någon, skymde sikten.

Carola Häggkvist.
Carola Häggkvist.
Carola och Tobias.
Carola och Tobias.


Carola Häggkvist, som tydligen var en av de första som fick frågan om att medverka när ”Let's dance” drog i gång 2006, kände till slut att tajmingen var rätt (eller kanske, ärligt talat, att coronatider tarvar att man tar de jobb man får) – och som den stjärna hon är stal hon inte bara showen. Hon åt upp den. Och lämnade bara smulor kvar till de andra deltagarna att slåss om.

Mest egentligen på grund av hur TV4, som självklart tänker kräma ut mesta möjliga ur denna guldcasting, hade lagt upp programmet.

Jag törs nog lova att det inte var en slump att Carola och hennes partner Tobias Karlsson – som hela tiden såg ut som om han hade vunnit på lotto – gick ut sist.

Om inte löftet om ”Carola – i en tango” får svenska folket att sitta kvar till slutet av en sändning vet jag inte vad som skulle göra det.

Filip Lamprecht.
Filip Lamprecht.


Både juryn och folket älskade henne, såklart. Och hon var bra. Men det var även Filip Lamprecht, Kristina ”Keyyo” Petrushina och Michel Tornéus – även om de inte kunde blända med någon matchande stjärnglans.

Martin Melin, Suzanne Axell och Janne Josefsson visade... utrymme för förbättring, kan man väl säga. Och resten låg någonstans där emellan.

Petra Mede och David Lindgren i öppningsnumret.
Petra Mede och David Lindgren i öppningsnumret.


Så – hur gick det för programledarna då?

Nästan som en dans. Mede är lika rapp och rolig som Hellenius, även om hon inte är lika folklig. Och Lindgren kompletterar bra som (visserligen kanske något övertänd) showman, i den roll som Hellenius olika kvinnliga kollegor tidigare har legat lite lägre i.

Men det kan nog ta ett tag för folk att vänja sig vid förändringen.

15 år är ju, för att tala Carola-lingo, en evighet.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE