Delikat dum thriller, hårdkokt snut och ”Game of thrones”-nörderi

Publicerad:
”What/if”, ”Alex” och ”Game of thrones: The last watch”.
Foto: Netflix/Viaplay/HBO.
”What/if”, ”Alex” och ”Game of thrones: The last watch”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS ”What/if”, ”Alex” och ”Game of thrones: The last watch”.

What/if


Det här är INTE en bra serie. Jag repeterar: Inte bra. Tvärtom är "What/if" så plastig och delikat dum att man inte kan låta bli att se mer, för att få veta vilka snaskigheter och usla replikskiften som ska komma härnäst. Serien lanseras som en thrillerantologi som ska utforska vad följderna blir när "anständiga människor börjar göra oacceptabla saker", och den första säsongen handlar om hur ett ungt, löjligt lyckligt gift par (Jane Levy och träige Blake Jenner) tackar ja till ett oanständigt förslag från en stenrik affärskvinna, enormt irriterande gestaltad av Renée Zellweger. Och ja, idén är snodd från en dålig 90-talsfilm, vilket också påpekas i serien. Ha skämskudden redo.
Netflix. Premiär i morgon


Alex


Dragomir Mrsic är tillbaka som den korrupte hårdare-än-flinta-snuten Alex Leko, i Viaplays brutala thrillerserie "Alex". När den andra säsongen börjar sitter Alex inlåst bland tungt kriminella efter händelserna i den första säsongen, men hans gamla kollega Frida Kanto (Rakel Wärmländer) behöver hans hjälp för att få bukt med den allt grövre gängbrottsligheten i Göteborg, och ger därför Alex ett erbjudande han inte kan motstå. Vissa scener är på gränsen till hårdkokta i överkant, men helhetsintrycket räddas av bra skådespeleri och känslan av autenticitet vad gäller skildringen av den kriminella världen.
Viaplay. Säsongspremiär i morgon


Game of thrones: The last watch


"Game of thrones" har gått i mål, och medan vissa kanske känner sig klara, har den stora tomheten rullat in hos många av oss. Tur då, att HBO mjölkar det sista ur den gyllene kassadraken, med "Game of thrones: The last watch". En två timmar lång dokumentär av Jeanie Finlay, som under ett års tid har funnits på plats under inspelningen av den åttonde och sista säsongen, för att dokumentera skapandet – och farvälet – av den fantastiska värld vi förälskat oss i. Som vanligt när det gäller "Game of thrones" har vi journalister inte fått privilegiet att förhandstitta, men trailern lovar stor tv-konst och stora känslor.
HBO Nordic. Premiär på måndag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE