Se nya Viaplay-serien ”Rig 45” på Aftonbladet

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:

I dag är det premiär för Viaplays nya originalserie "Rig 45" – en hårdkokt actionthriller som utspelar sig på Nordsjön.
Nu kan du se första avsnittet här på Aftonbladet.

Viaplay fortsätter att ösa på med nya originalserier, och näst på tur står "Rig 45". En thrillerserie i sex delar som har premiär på Viaplay den 8 juni, och sedan även kommer att visas i TV3.
Handlingen beskrivs på ett sätt som för tankarna till Agatha Christie-klassikern "Och så var de bara en" (som tidigare hette "Tio små negerpojkar"):


Serien handlar om tio riggarbetare som alla tvingas jobba över jul med underhållningsarbete på en oljeplattform. När en kraftig storm blåser upp över riggen inträffar en dödsolycka, och en säkerhetsansvarig blir ditskickad för att undersöka fallet närmare.
Dock framgår det snabbt att olyckan i själva verket inte var en olyckshändelse, utan ett mord – och att hela besättningen nu är i livsfara. Men stormen utanför växer sig bara starkare, och innan brottet uppklaras slås all kommunikation med fastlandet ut.
När besättningen förstår att det finns en mördare ibland dem sprider sig skräcken och alla ställer sig frågan – vem är mördaren?


Regisserar gör Per Hanefjord, manus är skrivet av Alexander Kantsjö, Ola Norén och Roland Ulvselius, och rollistan är en blandning av nordiska, irländska och skotska namn. Bland andra Lisa Henni (som vi senast såg i SVT-serien "Fallet"), Björn Bengtsson och David Dencik, norske Jakob Oftebro (som snart dyker upp i huvudrollen i C Mores nya Hamilton-serie), Catherine Walker och Gary Lewis.


Första avsnittet av serien finns att se här på Aftonbladet. Resten av avsnitten går sedan att följa på TV3 och Viaplay.

Besättningen på Rig 45.
Foto: Patrick Redmond/Viaplay.
Besättningen på Rig 45.

"Rig 45" har premiär på Viaplay den 8 juni.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN