Gunde sjuk – hoppar av ”Mästarnas mästare”

avHelena Trus

TV

Den forna skidstjärnan Gunde Svan tvingas hoppa av "Mästarnas mästare" på grund av en lång tids sjukdom.

– Jag hoppades in i det sista, säger han till Nöjesbladet.

Hans ersättare blir hockeylegendaren Jörgen Jönsson.

På onsdag morgon skulle skidstjärnan Gunde Svan, 49, flugit till Budapest för inspelningarna av den tuffa SVT-succén "Mästarnas mästare".

Men så sent som i dag valde säsongens stora dragplåster att hoppa av på grund av mykoplasma, ett virus som orsakar feber, hosta och huvudvärk.

Det är också den vanligaste orsaken till lunginflammation.

– Jag har slemhosta och det räcker med att knyta skorna så får jag ett högt tryck i huvudet. Jag är allmänt slak, dålig och inte i form att tävla. Det är väldigt obehagligt och jättetråkigt, jag hade verkligen sett fram emot det här, säger Gunde Svan till Nöjesbladet.

”Fruktansvärt besviken”

Efter två misslyckade penicillinkurer avrådde läkaren Gunde tidigare i dag från att åka.

– Jag är fruktansvärt besviken, men åker jag kan jag riskera att få hjärtmuskelinflammation. Det är sjätte veckan jag är dålig nu. Jag har varit orolig för jag har aldrig varit sjuk så här länge, jag har aldrig missat ett OS eller VM. Men läkaren säger att det kan ta upp till åtta veckor att bli frisk, fortsätter Gunde.

För några timmar sedan blev det klart att den forne hockeystjärnan Jörgen Jönsson, 38, gör ett blixtinhopp i Svans ställe.

– Han kommer att matcha de övriga deltagarna, de får nog passa sig för honom, säger Gunde.

På onsdag åker grupp 2 i årets "Mästarnas mästare" till Budapest för inleda inspelningarna och tävla om den åtråvärda titeln.

Gunde Svan skulle ha tävlat mot Pernilla Wiberg, Anders Järryd, Victoria Svensson, Stefan Schwarz och Susanne Ljungskog. Deltagarna har under dagen informerats om hans avhopp.

Programmet kommer att sändas under våren 2012.