Ny hård attack mot Leif

TV

Erold: Han spelade ett spel framför kamerorna för att bli populär

1 av 3 | Foto: DE FORNA VÄNNERNA I STORGRÄL Erold Westman rasar mot sin tidigare vapendragare Leif Svensson. Allt startade med en avbruten tävling där Leif, till skillnad mot de andra, inte ville börja om. "Jag hade stöttat honom hela tiden och hållit på honom. Jag var jättebesviken långt efteråt och tappade helt förtroendet för honom, säger Erold som menar att Leif körde ett falskspel.

Fiendskapen i den spruckna killpakten är långt ifrån över.

Nu går killarna till hård attack mot tittarfavoriten Leif Svensson:

- Han spelade ett spel framför kamerorna för att bli populär, säger Erold Westman.

I gårdagens avsnitt sprack killpakten - efter storbråk och intriger. En avbruten tävling blev startskottet på en infekterad fiendskap.

Leif Svensson, som till skillnad från de andra inte ville börja om, blev målet för ilskan:

- När de bröt tävlingen blev Leif som tokig. Jag blev chockad över hans dåliga sportmanship och vi skrek allt möjligt åt varandra i säkert en halvtimme, säger Antoni Matacz.

Känner sig sviken

Erold Westman berättar hur de hetsiga bråken fortsatte under båtresan på väg till örådet:

- Leif vidhöll vad han sagt och bad inte om ursäkt. Han förstod inte hur dum han var och jag tycker att han förstörde för sig själv, säger Erold, som kände sig personligt sviken:

- Jag hade stöttat honom hela tiden och hållit på honom. Jag var jättebesviken långt efteråt och tappade helt förtroendet för Leif, säger han.

Leif Svensson har sedan starten varit storfavorit hos Aftonbladets läsare. Hans udda uppfinningar, de egna strapatserna, samt hans känslosamma kärleksyttringar till sambon Anna har bara ökat populariteten.

Visade inte allt

Ett väl regisserat skådespel, menar kritikerna:

- Han var en person framför kameran, en annan i verkligheten. Han var väldigt skicklig på det och jobbade stenhårt på att bli populär. Han trodde att Robinson skulle avgöras som förra året, då tittarna fick rösta. Vi genomskådade det tidigt, säger Erold och får medhåll av Patric Sjöström.

-Han planerade säkert noga hur han skulle göra för att bli folkhjälte. Det känns lite regisserat med hatten, Sverigetröjan och alla grejor han byggde dag och natt, säger Patric.

Antoni Matacz säger:

- Det var mycket fokus på Leif. Det har klippts på ett visst sätt och allt kanske inte var som det kan uppfattas.

"Ett hot i finalen"

Men Leif Svensson själv vill tona ner bråket på ön. Han menar att allt bottnar i ett missförstånd.

- Jag förstod aldrig varför SVT skulle bryta tävlingen. Men när jag fick reda på varför, och att allt berodde på ett mänskligt fel, var det inget tvivel om att vi skulle börja om, säger Leif.

Varför röstades du ut, tror du?

- Det var ett normalt beteende att rösta ut mig. Jag vore ett för stort hot i en eventuell final.

Vad säger du om konflikten med killarna?

- Jag gillar när man tycker och tänker olika. De tre är helt underbara människor och det var tack vare dem som jag lyckades komma så långt. Det hela är väldigt lotteribetonat, det är ju underhållning vi gör.

Men Erold har en egen teori till Leifs återhållsamma ställningstagande:

- Han vill väl inte tappa sin popularitet, och det förstår jag. Men förr eller senare kommer sanningen ifatt en, om man kört ett falskspel som man inte klarar av hela vägen.

Björn Solfors