Twitch

Täljeblad om artistkarriären: ”Lever inget rockstjärneliv”

Av: 

Andreas Hansson

TV

Satsar allt på musiken: ”Sprätter inte pengar omkring mig”

Från sexsåpa – till artistdrömmar.

Kristian Täljeblad satsar på musikkarriären och använder TV3:s ”Realitystjärnorna på godset” som språngbräda.

– Jag skulle vilja tjäna mer än vad jag gör nu, säger han.

Han har gått vidare sedan ”Paradise hotel”.

Nu summerar Kristian Täljeblad, 25, sin insats i TV3:s pågående ”Realitystjärnorna på godset”. Annars satsar han snarare på artistkarriären, singeln ”Lånad tid” kom för några dagar sedan med rader som ”jag borrar in min mule i den kokosdoft som fyller upp ditt hår / du drar mig närmre, jag placerar handen på ditt lår”.

– Det kommer tre singlar nu i samband med programmet, gör en Peg Parnevik så att säga, säger han och skrattar.

– Har man inte alla talanger för att vara sajnad får man använda de marknadskanaler man har, det är en tuff bransch och jag har inte hållit på med det superlänge men jag livnär mig på låtarna och att åka runt och spela.

”Kan dra in 40 000”

”Du och en annan” kom 2014 och har följts av fem låtar.

– Jag lever ju på det, men inte så pass att jag... jag skulle kunna leva ännu bättre. Det blir inga stora pengar över i dagsläget. Allt beror på vilka utgifter man har och vilken standard man vill ha. Nu lever jag lite knappt kan jag tycka.

Hur mycket drar du in?

– Det beror på, från månad till månad. Ibland har man många gig och kan lägga undan till månader med färre. Jag bor ju i Umeå. Jag kan dra in allt mellan 10 000 och 40 000 i månaden, det det är ju rätt in i bolaget.

Så att hälften försvinner till skatt och sociala avgifter.

– Ja, 44 procent ungefär, du har billigare sociala avgifter när du är under 26. Jag lever inget rockstjärneliv och sprätter inte pengar omkring mig, det gäller att våra de pengar du får in. Men jag har en bakgrund som entreprenör och säljare inom business to business, jag kan hantera pengarna jag får in.

Satsar på gaming

Det är en sida som inte fått någon större uppmärksamhet.

– Folk har ju fått en ganska glättig och glad bild av mig, att man är naiv och bortkommen. Det är en del av mig, den som syns i tv. Men det är nog få som vet om den drivna entreprenörssidan.

– Jag skulle vilja tjäna mer än vad jag gör nu, jag kollar runt inom försäljning, det kan man extraknäcka inom för att kunna hitta på saker till sommaren.

Han närmar sig gamingvärlden där superstjärnor som Pewdiepie fått Youtube att möta konkurrensen från till exempel Twitch med en egen spelsajt.

– Jag bygger upp en kanal på Twitch, där finns en jäkligt stor publik att ta. Det är inga större pengar där heller, men man måste bygga saker. Jag fortsätter så länge det finns folk som vill lyssna på min musik och se mig. Man märker till slut om man försvinner. Det vet man ju inte.

ANNONS EXTERN LÄNK

BARA TIMMAR KVAR! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut! HBO MAX

HBO Max

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för deltagarna i ”Ung och bortskämd”

ÄMNEN I ARTIKELN

Twitch

Kristian Täljeblad

Realitystjärnorna på godset