Bekräftat: Arkiv X spelas in i sommar

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Ikoniska stjärnorna tillbaka i sex nya avsnitt

1 av 3
”Arkiv X.”

Fansen har väntat.

Nu är det bekräftat: kultserien Arkiv X kommer tillbaka.

Enligt Hollywood reporter ska en kortare säsong bestående av sex avsnitt spelas in i sommar.

Comeback – efter 13 år.

Nu är ”Arkiv X” båda ­huvudrollsinnehavarne, David Duchovny och Gillian Anderson kontrakterade för att reprisera sina roller som FBI-agenterna Fox Mulder och Dana Scully, ständigt på jakt efter sanningen.

Serien sändes under nio säsonger mellan 1993 och 2002. Precis som då blir det skaparen Chris Carter som håller i trådarna.

– Jag ser på det som en 13 år lång reklampaus. Den goda nyheten är att världen bara har blivit konstigare sedan sist, så det är ett perfekt tillfälle att berätta de här nya historierna, säger han.

Två filmer

Serien var under flera år tv-kanalen Fox mest sedda och har även fått två spinoff-filmer. Under flera år har fans spekulerat i en fortsättning, något som diskuterats ännu mer flitigt under de senaste månaderna.

”Nästa kapitel”

Fansen har jublat sedan de nya avsnitten bekräftades, även Fox-topparna firar.

– Arkiv X var inte bara en nyskapande show för kanalen, den blev ett globalt ­fenomen som formade ­populärkulturen, säger ­kanalens chefer Gary Newman och Dana Walden i ett uttalande.

– Få tv-serier har fått så hängivna fans som ”Arkiv X” och vi är väldigt nöjda över att kunna ge dem nästa spännande kapitel som de har väntat på.

Succén fostrade tv-skapare som ”Breaking bads” Vince Gilligan och ”Homelands” Alex Gansa och ­Howard Gordon.

Det är ännu oklart när de nya avsnitten kommer att sändas.

Publicerad: