Eric Hagberg

Eric Hagberg: ”Jag har stått i rampljuset sedan barnsben”

Av: 

Christoffer Nilsson

TV

Han vann ”Paradise hotel” tillsammans med Paulina Danielsson.

Eric Hagberg räds inte uppståndelsen som dokusåpan medfört.

– Jag har stått i rampljuset sedan barnsben, säger han.

I säsongsavslutningen av ”Paradise hotel” kunde TV3-tittarna se hur Eric Hagberg, 20, och Paulina ”Paow” Danielsson, 21, valde att dela på en halv miljon kronor efter att en majoritet av de tidigare utröstade deltagarna ställde sig bakom paret i en avslutande parceremoni.

Dokusåpans genomslag har gjort att Eric Hagberg, 20, nu blir igenkänd över hela Sverige. Men enligt egen utsaga har skåningen haft lång tid att vänja sig vid uppmärksamheten.

”Jag kan ju det där”

Han säger själv att han varit i rampljuset sedan han var fyra, kanske fem, år gammal.

– Tjejerna tyckte om mig för mitt utseende och äldre tyckte om mig för min charm och trevlighet. Att jag är så här ödmjuk. Jag var väldigt omtyckt redan som liten och genom att ständigt vara i fokus i många år har jag lärt mig hur man ska bemöta kvinnor, hur man ska bemöta äldre. Vilken respekt du ska ha och bla bla bla, så jag kan ju det där, säger han.

Är du orolig för att ditt eget bekräftelsebehov kan gå för långt i och med uppmärksamheten nu, att det bara byggs upp mer och mer?

– Alltså, det värsta jag vet är människor som vet om att de ser bra ut och ska hävda sig, är du med? Och jag har ju en väldigt ödmjuk personlighet. Jag går inte fram till folk och är kaxig och lever på mitt utseende. Jag blir gladare när folk säger att jag är en skön kille, som allt fler gör. ”Jag trodde du var dryg men det är du inte. Du har ju ett hjärta av guld”. Vad var frågan?

Om du är orolig för att ditt bekräftelsebehov kan bli för stort?

– Jag är väldigt ödmjuk och med den inställningen jag har känner jag mig aldrig direkt nöjd med mig själv. Hade jag känt mig helt nöjd så hade jag formats till en väldigt kaxig person. Jag har en bra självkänsla men självförtroendet kan ju variera.

– Det är något som jag har lärt mig i mina år, som jag har formats av sedan jag var liten. Om du får mycket uppmärksamhet måste det finnas andra faktorer som bygger upp. Annars får du mycket hat. Du kan inte bara ha utseendet och världens största självförtroende för då blir du inte omtyckt.

”Kändes som jag fick flest röster”

Hur var festen efter vinsten i Mexiko?

– Utan att verka självgod alls kändes det som att... De höjde ju upp mig i luften, slängde upp mig. Det kändes som att jag fick flest röster, är du med? Lyckan över att få bekräftelsen på att vara omtyckt var fantastiskt fin.

Kände du att du var den värdigaste vinnaren av er två?

– Nej, för att vinna ”Paradise hotel” krävs en partner vid sin sida. Man kan inte ge mig något mer beröm än Paulina, för jag hade inte varit där om det inte varit för henne. Så det är väldigt oödmjukt att säga det.

Känd – i Haparanda

En vanlig dag när du går på stan i Sverige, är det många som kommer fram?

– Det är ingen som kommer fram... haha, skoja. Man blir igenkänd vart man än går. Du kan inte röra dig utan att någon vill ta en bild med dig. Jag tycker det är skitkul om det är ett trevligt bemötande. Du är sanslöst igenkänd, även av de som inte följer serien. Jag kan vara i Haparanda men de känner igen mig ändå.

Vad ska du göra för pengarna du vunnit?

– Främst ska jag använda pengarna till att investera i mig själv. Jag har fått kontakt med Jonas Hallberg (känd modestylist, reds anm). Han ska hjälpa mig med en portfölj, sedan ska jag åka ner till Milano och så ska jag försöka sälja mig som modell. Min dröm är ju att bli modell. Du, får jag bara kolla en grej?

Drömmer om ”Let's dance”

Eric Hagberg reser sig ur sin fåtölj för att viska några ord till en pressansvarig på TV3. När han återvänder är det något han vill berätta.

– Mitt nästa drömprojekt är att få vara med i ”Let's dance”. Det kan du jättegärna ha som huvudrubrik, ha ha.

Har du blivit tillfrågad?

– Nej... Jag vet bara att det hade varit en dröm, det hade varit fruktansvärt roligt. Jag tror att det hade hjälpt mig också. Med den personligheten jag har och den jag är så tror jag heller inte att det är ouppnåbart.

Är du bra på att dansa då?

– Ja, det är jag. Annars hade jag inte velat vara med där.

Hur skulle du sälja in dig till TV4?

– Jag skulle säga att det här har varit en dröm och mina föräldrar hade blivit så stolta över mig. Men de är redan jättestolta över mig.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Eric Hagberg

Paradise hotel