Inte nog mycket av något

TV

Rika barn leka bäst

Carin Mannheimer har själv gjort långfilm av sin pjäs om arbetslösa kvinnor som startar bordell i Göteborg. En svart komedi med Tomas von Brömssen, Claes Månsson och Johan Ulveson som bankchefer som blir sina före detta anställdas kunder.

Lena B Nilsson, Ulla Svedin och Gerd Hegnell är bra i de kvinnliga huvudrollerna om några medelålders kvinnor som får sparken från banken efter lång och trogen tjänst.

När andra försök att hanka sig fram i arbetslöshetens Sverige inte fungerar, öppnar de lyxbordell. Maktens män som en gång gav dem sparken blir inte bara deras regelbundna kunder; de belönar dessutom i mer formella sammanhang kvinnorna för deras framåtanda.

En viss syra i satiren, men samtidigt tar den väl lätt på själva prostitutionen. Filmen blir inte tillräckligt realistisk för att bli riktigt kritisk, men inte heller tillräckligt rolig för att bli dräpande. (1997)

SVT 2 21.00

Trettondagsafton

Skicklige teaterregissören Trevor Nunn har placerat Shakespeares pjäs på 1800-talet. Rutinerade skådespelare får det att låta levande, bland andra Imogen Stubbs och Helena Bonham Carter. (Twelfth night, 1996)

SVT 1 22.35

Den enda rätta

Dansk komedi om kärlekens irrvägar. Om en gravid kvinna som inte litar på sin pojkvän. Och ett barnlöst par som vill adoptera. Av Susanne Bier och stor succé i hemlandet. (Den eneste ene, 1999)

Canal+ 20.00