Ooms om kärleken till Thåström: ”Det är en gåva från Gud”

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tvingades fly landet efter uppbrottet: ”Jag klarade inte av det”

1 av 5
Amanda Ooms träffade Joakim Thåström första gången när hon var tonåring. Det tog slut men hon fortsatte ändå att älska honom. Nu är de förlovade. ”Jag är så tacksam att jag är 50 bast och får vara lika kär som när jag var 16”, säger hon i ”Stjärnorna på slottet”.

Hon tvingades fly landet när han nobbat henne.

I kvällens ”Stjärnorna på slottet” berättar Amanda Ooms om av- och pårelationen med till Joakim Thåström.

– Jag är lika kär som när jag var 16, säger hon.

Det är en kärlekssaga som pågått i decennier.

I kvällens ”Stjärnorna på slottet” öppnar annars medieskygga skådespelaren Amanda Ooms, 51, upp kring av- och påförhållandet med livskärleken och Imperiet-stjärnan Joakim Thåström.

De träffades efter en konsert under Amandas studietid.

– Jag blev förälskad på stående fot, jag kände shit vilken leopard.

Pratade tills gryningen

Efter konserten var de oskiljaktiga, de pratade tills gryningen kom.

– Jag fick en kyss, en oförglömlig kyss. Någon vecka senare stod han utanför min dörr, sedan dess har jag älskat den mannen, säger hon i programmet.

De har haft ”många varv fram och tillbaka” sedan dess, men förälskelsen tog ett hårt grepp om henne direkt – och släppte aldrig taget. ”En saga”, säger hon själv.

– Jag vaknade en natt i Rågsved och kände att jag älskade honom ända in i skelettet. Det handlar om hur han rör sig och hans doft. Att jag kan känna exakt samma innerlighet och åtrå till samma man under så lång tid är en gåva från Gud.

Vågade inte skaffa barn

Hon växte upp med en mamma med härjat psyke vars tuffa förlossningsdepression gjorde att Amanda själv inte vågade skaffa barn. Det skapade en spricka mellan henne och Joakim Thåström.

– Jag var olyckligt kär för att jag inte fick barn med Joakim när han ville ha barn och då lämnade han mig. Åren gick och jag träffade andra människor, men egentligen var det en jakt efter honom, berättar hon.

Hon flydde ut i Europa och arbetade, levde som en ungkarl, som hon själv uttrycker saken.

– Det var en flykt, jag kom tillbaka till Stockholm och hörde Joakims musik på radion, jag klarade inte att vara här och inte få vara med honom. Jag var för olycklig för att jag inte var tillsammans med honom. Jag kunde inte vara i Sverige.

Fann kärleken

Efter tio år ute i världen kom hon tillbaka, fann kärleken i fotografen JH Engström som hon fick tvillingar med.

När förhållandet tog slut hittade hon och Joakim Thåström tillbaka till varandra. I dag är de förlovade, Amanda Ooms har själv ritat ringarna i silver och rubin.

I början av förra året ledde kärleken in henne på att själv filma när Thåström bad henne göra en musikvideo till hans ”Kom med mig”. Nu vill hon fortsätta filma. Och älska.

– Jag är så tacksam att jag är 50 bast och får vara lika kär som när jag var 16, det är helt otroligt. Gud vad jag är lycklig över det.

Publicerad:

LÄS VIDARE