Bob Dylan ville medverka i ”Bron”

avJoni Nykänen

Exklusivt i Nöjesbladet: Skaparna fick mystiskt mejl från stjärnans manager

1 av 5 | Foto: AP
Bob Dylan.

Saga Norén och SVT:s ”Bron" verkar ha en hemlig beundrare i Bob Dylan.

Produktionen fick ett mystiskt mejl från stjärnans manager som erbjöd en låt till serien – nästan gratis.

– Jag har hört andra som har fått betala en halv miljon, säger producenten Anders Landström till Nöjesbladet.

Har du alltid undrat vilka tv-serier Bob Dylan följer? Nu kan vi vara närmare svaret – SVT:s internationella succé ”Bron”.

Producenten Anders Landström berättar att under produktionen av ”Bron 3” fick gänget bakom serien ett mejl från Bob Dylans manager via det svenska skivbolaget.

– Managern undrade om det inte fanns någon öppning för Bob Dylans musik i serien, säger Anders Landström och skrattar.

Symbolisk summa

”Bron”-gänget tyckte att det var ett intressant mejl att få, men lade först inte stor vikt vid mejlet och förstod inte riktigt vad det innebar. Dessutom använder man sig främst av traditionell filmmusik i serien.

– Men på slutet kom vi på att vi har utrymme för annan musik, kanske från en bilradio eller något. Så vi hittade en plats där en låt skulle passa väldigt bra. Så då tog vi en av hans gamla låtar, ”The ballad of a thin man” och testade för att se vad de säger från Bob Dylans håll. Vi fick beskedet ”visst, det går bra” och behövde betala en symbolisk summa, fortsätter han.

Hur mycket hade ni fått betala i vanliga fall?

– Jag har hört andra som har fått betala i storleksordningen en halv miljon kronor för att lägga in i en film eller något liknande, fortsätter han.

Då kan man ju dra slutsatsen att Bob Dylan brukar se ”Bron” och uppskattar den?

– Ja, det gör vi faktiskt. Så bjöd in honom till galan i Malmö, men han fick tyvärr tacka nej. För han var i Los Angeles på annat uppdrag.

Ifall det blir en "Bron 4”, skulle det inte vara häftigt att ha med honom i en liten roll?

– Haha, absolut. Han kan få spela en grym mördare i någon mörk gränd. Det tror jag han skulle göra väldigt bra. Den tanken har vi inte haft. Men det var en rolig idé.

– Det är så roligt när man får roliga signaler av det här slaget. Ibland läser man om stjärnor som uttalar sig om ”Bron” och tycker det är bra. Allt sådant är roligt i kombination med faktiska siffror på hur bra det går. Ett bra projekt att jobba med, fortsätter han.

”Bron 3” får premiär den 27 september i SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bob Dylan

Bron