Jonas vann ”Riket”-finalen

TV

Malmöbon Jonas Bengtsson, 45, vann härskarsmycket och prischecken på 400 000 kronor när ”Riket”-finalen avgjordes på fredagskvällen.

- Jaaa, jag gjorde det, vrålade han efter segern.

Foto: Jonas poserar med härskarsmycket.

Sammansvetsade duon Carla Pantzar och Sara Motavalli åkte ut först ur en inledningsvis hätsk ”Riket”-final. Flera av deltagarna hånade varandra öppet och personangreppen ven genom luften kring Tidö Slott.

Vattentortyr ett av finalmomenten

Efter Carlas och Saras sorti var det självsäkra Markus Gustavssons och Christian Schmidts tur att åka ur. Detta efter ett moment där finalisterna utsattes för ett förhör om kristendomens syn på häxor och trolldom under 1600-talet. Det lag som svarade fel straffades med vattentortyr.

Inför slutmomentet var det således endast två finalister kvar, Jonas Bengtsson och Isabella Byström.

Lek med klossar avgjorde

I den avgörande kampen gällde det för Jonas och Isabella att bygga ett torn av klossar så högt som möjligt utan att detsamma skulle falla sönder. Jonas drog efter mycket nervpirr det längsta strået.

- Jag har inte haft sådan här puls på länge. Stå och leka med träklossar när det handlar om en halv miljon, kommenterade vinnaren det avgörande momentet.

Isabella bröt ihop

För Isabella, som inte haft något bra förhållande till Carla och Sara, var nederlaget extra tufft. Efter att tornet ramlat ihop kastade hon sig mot marken och grät.

- Jag ville så gärna visa de jävlarna, snyftade hon.

Skuldsanering för vinstpengarna

Jonas, som på förhand sagt att han ska rensa bland sina skulder och bygga om sovrummet om han vinner, skrek ut sin glädje efter ”Riket”-segern.

- Jaaa, jag gjorde det!

Jim Jaber