Michael Jackson

SVT visar kontroversiell Michael Jackson-dokumentär

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

TRAILER Trailern för omtalade "Leaving Neverland" – om två män som hävdar att de utnyttjades sexuellt av Michael Jackson som barn – är släppt. Klart är också att det blir SVT som visar dokumentären i Sverige.

I Dan Reeds fyra timmar långa "Leaving Neverland" vittnar Wade Robson och Jimmy Safechuck – som var sju och tio år gamla när de tillsammans med sina familjer lärde känna Michael Jackson och bjöds in till hans Neverland – om sexuella övergrepp begångna av popstjärnan.
Dokumentären, som hade premiär på Sundancefestivalen i januari, har både hyllats och kritiserats, och lär diskuteras flitigt när den nu ska visas för allmänheten på tv.
"Det här är inte en film om Michael Jackson. Det här är inte en film om hur Michael Jackson begår övergrepp på små pojkar. Det är en film om två familjer och om hur två familjer accepterade det som deras söner avslöjade för dem flera år efter att Jackson dog”, har regissören själv sagt i ett uttalande till Variety.
"Leaving Neverland" är en samproduktion mellan amerikanska HBO och brittiska Channel 4, men kommer alltså inte att visas i Sverige på HBO Nordic, utan i SVT.
Här är trailern:

”Leaving Neverland” visas i två delar och har premiär den 9 mars på SVT Play. Del ett sänds sedan i SVT1 den 12 mars, och del två i SVT2 den 14 mars.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway


Publisert:

LÄS VIDARE

Ny svensk miniserie, globaliserade gangstrar och japansk filmskatt

ÄMNEN I ARTIKELN

Michael Jackson

SVT, Sveriges Television

Trailer

Dokumentärer

Leaving Neverland

HBO