Månadens måsten! 20 tv-serier du vill se i mars

Medeltid, mördare, politik och tysk ubåtsaction.
Här är 20 färska tv-serier som har premiär i mars.

1. Den som dräper – mörkret


Seriemördarthriller och kriminaldrama på danska, som bygger vidare på upplägget från "Den som dräper" från 2011, men med nya skådespelare. Kenneth M Christensen spelar polis och Natalie Madueño psykologen som hjälper honom i jakten på en seriemördare som siktar in sig på unga kvinnor.
Viaplay, 1 mars


2. Better things


Säsong tre av Pamela Adlons vassa och hyllade vardagsdramakomedi, om den frånskilda trebarnsmamman och skådespelerskan Sam Fox.
HBO Nordic, 1 mars


3. The good place


Toppkomedi av Michael Schur ("Parks and recreation"), med Kristen Bell i huvudrollen som en supersjälvisk kvinna som dör, vaknar upp i en himmelsliknande utopi, och måste försöka dölja sitt sanna jag. Med sitcomveteranen Ted Danson i biroll. (Säsong ett finns sedan tidigare på Netflix.)
SVT, 3 mars


4. The last kingdom


Nästan tre år efter att de visade den första säsongen, sänder SVT nu den andra av den här brittiska medeltidsbataljen baserad på Bernard Cornwells böcker. På rollistan finns en hel del skandinaver, som Thure Lindhardt, Björn Bengtsson, Magnus Samuelsson och Henrik Lundström.
SVT, 6 mars


5. Game of thrones


Nej, det finns ingen anledning att hetsa upp sig. Premiärdatumet för "Game of thrones" finalomgång är fortfarande den 15 april. Däremot är det nu dags för dem som inte hör till hardcorefansen utan hobbytittar på serien i SVT, att kolla in säsong sju.
SVT, 6 mars


6. After life


Senaste nytt av och med Ricky Gervais. "After life" beskrivs som en mörk komedi om Tony, som hade ett perfekt liv tills hans fru plötsligt dog. Efter att ha övervägt att begå självmord, bestämmer han sig för att straffa världen för sin frus död genom att bokstavligt talat säga och göra precis vad han vill. Men det blir svårt när alla runt honom börjar försöka göra honom till en bättre person igen.
Netflix, 8 mars


7. American gods


Säsong två av fantasydramat baserat på Neil Gaimans roman, om konflikten mellan gamla och nya gudar. Med bland andra Ian McShane, Ricky Whittle – och Peter Stormare.
Amazon Prime Video, 11 mars


8. The good fight


Det juridiska och politiska dramat "The good fight" är tillbaka med en tredje säsong. Ny på rollistan är Michael Sheen, som spelar den korrupta advokaten Roland Blum.
HBO Nordic, 14 mars


9. Arrested development


Nya avsnitt av Mitchell Hurwitz komediserie om den dysfunktionella familjen Bluth, som lades ner av Fox 2006 men sedan återuppstod på Netflix 2013. Med snitsare som Jason Bateman, Michael Cera, Tony Hale och Jessica Walter.
Netflix, 15 mars


10. Turn up Charlie


Komedi av och med Idris Elba, om en halvlyckad dj och evig ungkarl som får en sista chans till framgång när han motvilligt blir "manny" åt sin kända bästa väns problemdotter.
Netflix, 15 mars

”Turn up Charlie”.
”Turn up Charlie”.

11. Das boot


Tysk serie som följer upp Wolfgang Petersens ubåtsfilm från 1981. Handlingen utspelar sig 1942, och följer både tyskarna ombord på ubåten och de franska motståndsmän som försöker sätta stopp för dem. Med bland andra August Wittgenstein, Vicky Krieps, Lizzy Caplan, James D'Arcy och Vincent Kartheiser.
SVT, 16 mars


12. Billions


Det skamöst underhållande finansdramat "Billions" bjuder på en fjärde säsong. Nu med Chuck Rhoades (Paul Giamatti) och Bobby Axelrod (Damian Lewis) som otippade allierade.
HBO Nordic, 18 mars


13. Pretty little liars: The perfectionists


Spinoff från "Pretty little liars", som precis som moderserien är skapad av I Marlene King och bygger på böcker av Sara Shepard. Så här lyder synopsis:
Beacon Hights verkar vara en perfekt plats, från sitt välrenommerade college till överpresterande invånare. Men ingenting är vad det ser ut att vara. Perfektionshysterin leder till stadens första mord. Bakom varje perfekt person döljer sig en hemlighet, en lögn och behovet av ett alibi.

Med bland andra Sasha Pieterse och Janel Parrish, från originalserien.
HBO Nordic, 21 mars


14. The act


Ny true crime-antologi från Hulu, där ett verkligt kriminalfall avhandlas över en säsong. Denna första är baserad på BuzzFeed-artikeln "Dee Dee wanted her daughter to be sick, Gypsy wanted her mom to be murdered", och handlar alltså om det uppmärksammade fallet med Münchhausen by proxy-mamman Dee Dee Blanchard, som mördades av sin dotter Gypsy Rose Blanchards pojkvän – efter övertalning av Gypsy Rose själv. Med Patricia Arquette, Joey King och Chloë Sevigny. Sedan tidigare finns även HBO-dokumentären "Mommy dead and dearest" om fallet.
HBO Nordic, 21 mars


15. Den inre cirkeln


Ett svenskt politiskt spänningsdrama, som är baserat på Per Schlingmanns bok "I maktens öga", och tar avstamp i Almedalsveckan. Håkan Lindhé ligger bakom, och på rollistan finns Niklas Engdahl, Nanna Blondell, Ebba Hultkvist Stragne, Anna Bjelkerud, Babben Larsson, Olle Sarri, Melinda Kinnaman och Dag Malmberg.
Viaplay, 22 mars


16. What we do in the shadows


Komediserie baserad på Jemaine Clements och Taika Waititis nyzeeländska film från 2014. Om tre vampyrer som har levt tillsammans i hundratals år i Staten Island, New York. Med Kayvan Novak, Matt Berry och Natasia Demetriou. Clement och Waititi är producenter och originalfilmen blir tillgänglig på HBO Nordic den 1 mars.
HBO Nordic, 28 mars


17. Santa Clarita diet


Drew Barrymore och Timothy Olyphant är tillbaka i en tredje säsong av Netflix charmiga skräckkomedi.
Netflix, 29 mars


18. Hanna


Actiondrama baserat på Joe Wrights film med samma namn från 2011, där Saoirse Ronan spelade en tonårstjej som vuxit upp i vildmarken och tränats till yrkesmörderska av sin pappa. I serien är det Esme Creed-Miles som spelar Hanna, och Joel Kinnaman gör rollen som hennes pappa. Mireille Enos – som Kinnaman spelade mot i "The killing" – gör den tredje stora rollen som en CIA-agent som är på jakt efter Hanna.
Amazon Prime Video, 29 mars


19. Gomorrah


Det italienska gansgterdramat baserat på Roberto Savianos bästsäljare är tillbaka med en fjärde säsong, som delvis kommer att utspela sig i London.
HBO Nordic, 30 mars


20. Luther


Ännu mer Idris Elba! Nu kommer nämligen säsong fem av Neil Cross kriminaldrama "Luther", där han spelar den dedikerade, hårdhänta och smått kompulsiva snuten John Luther. "The affairs" Ruth Wilson är tillbaka som den mordiska psykopaten Alice Morgan.
Netflix, 31 mars


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE