Läsarna: Helt enkelt underbart!

TV

”I en annan del av Köping” hyllades i Eftersnack

Foto: Hyllade polare Mats Halvarsson, Mikael Wiseby, Torbjörn Jonsson och Linda Hammar är huvudpersonerna i "I en annan del av Köping".

Dokumentärserien om ett gruppboende i utkanten av Köping överröstes av kärlek i Eftersnack. 70 procent av de röstande gav programmet fyra eller fem plus i betyg.

– Det gav en varm känsla i magtrakten, tyckte Marianne Ander.

Huvudpersoner i dokumentärserien är Filip Hammars syster Linda och hennes vänner Mats Halvarsson, Torbjörn ”Tobbe” Jonsson och Mikael ”Micke” Wiseby.

De har alla något funktionshinder och under en sommar följde filmteamet dem i deras vardag.

”Äkta glädje och kärlek!"

I Eftersnack haglade superlativen när programmet hyllades.

”Fan vad kul och se ÄKTA glädje & kärlek!! Stort tack till alla som medverkat i denna serie och delar med sig av sin vardag för oss förslappade tv-människor” skrev signaturen Kolbäckarn.

”Hur bra som helst. Man skrattade givetvis åt det hela, men inte ett rått "haha fan vad korkade dom är"-skratt, utan snarare på samma sätt som man skrattar åt när ett barn gör något man inte riktigt väntat sig. Med värme och uppriktig glädje. Ett kanonprogram” skrev Gnun.

”Tack till detta kompisgäng”

”Kan man bli annat än glad när man ser ett sådant program. Det kanske kan lära oss att glädjas åt små saker” skrev signaturen ansipansi.

”Helt enkelt underbart! Tack till detta kompisgäng i Köping som verkligen bjöd på sej själva. Det gav en varm känsla i magtrakten. Och det annars så kalla klimatet i dagens samhälle kändes långt bort!” skrev Marianne Ander.

”Fantastiska och härliga”

”Jag arbetar själv på ett gruppboende med fem killar. Tycker att det är bra att man visar att det är fantastiska och härliga människor bakom (utvecklingstörningen). Människor får se att  utvecklingsstörda inte BARA är utvecklingsstörda. De har alla så mycket att komma med, precis som vi så kallade normala” skrev bulans.

Läs mer:

Sandra Wejbro