TV

Han får tacka musiken igen

Av: 

Christoffer Nilsson

TV

Niklas Strömstedt har redan två stjärnor klara för nya tv-showen

Tomas Ledin och Anna Ternheim kommer på besök.

Niklas Strömstedt får tacka för musiken i en ny säsong, kan Nöjesbladet avslöja.

– Jag är glad över att få göra ett slags avtryck, säger programvärden.

Niklas Strömstedt, 53, som får nytt förtroende som värd för SVT:s musikpratshow ”Tack för musiken” är överlycklig.

Han har funnit sitt forum i det kritikerrosade formatet där han bjuder in kända artister för att samtala om den gemensamma hjärtefrågan – musiken.

– Det är jätteroligt att få göra en säsong till. Jag är glad över att få göra ett slags avtryck. Det är samma sak som med musiken, som också innebär att man lämnar spår, säger han.

”Extremt upptagna”

I fjol lockade Strömstedt bland andra Ola Salo, 35, Lars Winnerbäck, 36, och Annika Norlin, 34, till Maxim­teatern i Stockholm, där programmet spelas in.

I år blir det fortsatt stjärntätt. Två av årets artister är Tomas Ledin, 60, och Anna Ternheim, 33, kan Nöjesbladet avslöja.

– Anna har en stark integritet. Samtidigt som hon är en framgångsrik artist vet man inte så mycket om henne, så det är mycket jag är nyfiken på, säger Strömstedt.

Tomas Ledin är en gammal vän till honom.

– Jag tror att jag kan hjälpa till att visa sidor hos honom som inte många vet om. Det finns så mycket som är intressant hos honom.

Det har inte gått utan svårigheter att skrapa ihop årets startfält. Många artister är extremt upptagna, menar Strömstedt.

Vill ha med ABBA

En av dem som tvingats tacka nej, är rockräven Magnus Uggla, 57.

– Det gick inte att få ihop det tidsmässigt, vilket är synd. Jag tycker att programmet är hur bra som helst, säger Uggla.

Niklas Strömstedt har flera drömgäster. En är en av hans musikaliska hjältar, den amerikanske singer-songwritern James Taylor, 63. Sedan hymlar han inte om att han gärna samtalar med någon av Abborna.

– Det skulle vara speciellt. Men det är inte helt lätt, säger han.

Inspelningarna av ”Tack för musiken” startar i april. Programmet sänds i höst.

Niklas Strömstedt om...

...det mest minnesvärda från första säsongen:

– Det är jättesvårt att säga. Det roliga är att programmen blev så olika beroende på vem som var gäst. Men det var väldigt gulligt när Lasse Winnerbäck spelade Gyllene Tider.

... sitt förhandlingsläge inför säsong två:

– Det är klart att man alltid har ett bättre förhandlingsläge med ett program som gått bra än ett som gått dåligt. Jag får inte avslöja vad jag tjänar per avsnitt, men det är inte lika mycket som David Letterman.

... att intervjua personer han känner:

– Orup känner jag ju jävligt väl. Där kunde jag nog gå på lite hårdare än någon annan. Eva Dahlgren känner jag ju också ganska väl. Det hade inte gått att kringgå det faktum att vi har en väldigt speciell relation och jag tycker att vi klarade av det bra.

... hur många säsonger han vill göra:

– Det finns så himla många bra artister i Sverige. Tillräckligt många för att göra minst fem, sex säsonger till.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarshop hos Gina Tricot! Klicka hem årets hetaste trender här.

Gina Tricot

Publisert: