Marie Serneholt lämnar "Bingolotto"

TV

”Det känns rätt i tiden att gå skilda vägar nu”

1 av 2
Marie Serneholt.

Ett år. Längre ville inte Marie Serneholt fortsätta som programledare för tv-klassikern "Bingolotto". I sommar gör hon sitt sista program.

– Det känns rätt i tiden att gå skilda vägar nu, säger hon till TT.

Många lyfte på ögonbrynen i fjol när det stod klart att sångerskan och tv-profilen Marie Serneholt skulle ta över "Bingolotto". Nu har hon bestämt sig för att sluta, eftersom arbetet tog för mycket tid i anspråk.

– Jag hade rätt tidiga tankar på att ett år räcker för mig som programledare för Bingolotto. Missförstå mig inte, det här är ett fantastiskt roligt jobb, men jag känner att jag har mer som jag vill hinna göra, säger hon.

Vill fortsätta med tv

Under året har Marie Serneholt pendlat från Stockholm till tv-studion i Göteborg, vilket ibland gjort att hon inte har varit hemma i mer än 19 timmar per vecka.

"Bingolottos" exekutiva producent Helena Hanberger skriver i ett mejl till TT att hon respekterar Marie Serneholts beslut och att hon hoppas att tv-kanalen får arbeta med henne igen i framtiden.

Marie Serneholt kommer nu fortsätta att leda programmet fram till den 15 juni. Vad som händer sedan är oklart, både vad gäller vem som tar över och vad programledaren själv ska göra.

Efter att ha provat allt från att vara popstjärna, musikalartist och programledare vill hon dock fortsätta med det senare.

– Det är lite svårt att säga för inget är skrivet. Jag har ju ägnat mig åt lite olika saker, men jag vill definitivt fortsätta med tv. Jag tycker att det är så roligt och vill utvecklas mer som programledare.

Karl Dalén/TT