Eva Röse fick ångest på skjutbanan

Skådespelaren i ”Parneviks” på TV3: ”Jag fick tryck över bröstet”

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

Eva Röse hanterar ofta vapen i rollen som Maria Wern.

Men på skjutbanan med Parneviks blir det för mycket.

– Jag fick tryck över bröstet av ångest över att vara där inne.

Senast i fjol spelade Eva Röse, 43, sin tv-polis Maria Wern igen. Det blir mycket vapen i handen för skådespelaren under sådana inspelningar. Men i verkligheten är hennes relation till pistoler en annan.

Det blir tittarna varse framför kvällens avsnitt av ”Parneviks” på TV3, som förutom Eva Röse gästas av hennes tio veckor unga son Franke, av artisten Tommy Nilsson, 56, och skådespelaren Ellen Bergström, 27.

Golfstjärnan och pappan Jesper Parnevik tycker att sonen Phoenix Parnevik, 16, behöver få se vapen på nära håll, för att få mer respekt för det som spelar en så stor roll i många dataspel.

Röse: Hållit ett vapen många dagar

Pappa Parnevik skjutsar sonen och Eva Röse till en skjutbana.

– Jag har ju otroligt många dagar i mitt liv hållit i ett vapen. Men på låtsas då, konstaterar Eva Röse framför kameran.

Skådespelaren skämtar om att hon troligen kommer missa tavlan eftersom hon just låtit självsäker. Sedan börjar de skjuta. Eva Röse får in några bra träffar på tavlan.

– Det var uppenbart skillnad mellan att skjuta på film och i verkligheten. Dels tyngden och dels … Jag brukar aldrig behöva träffa en tavla. Jag gjorde det några gånger här, men sen började jag tänka för mycket.

Även Phoenix får till några bra träffar nära måltavlans mitt. Men ingen av de två nybörjarna får mersmak. Tvärtom. Phoenix tycker att det var läskigt. Röse bli illamående.

Röse: ”Fick mig att må illa”

– Jag är glad att jag liksom inte behöver göra det här på riktigt i mitt liv. Det är ju roligt – och jobbigt på nåt sätt. Hela stället fick mig att må illa. Jag fick tryck över bröstet av ångest över att vara där inne, säger Röse i programmet.

Avsnitt tre av ”Parneviks” sänds på tisdagen i TV3 och på Viafree.

Publicerad:

LÄS VIDARE