Vi börjar kunna skämten om Pernillas jättekända familj nu

Och varför sände SVT precis en ”Masked singer”-special?

Pernilla Wahlgren ska alltså skämta om sig själv och sin familj i ALLA program.

Och ”Allsång på Skansen” sponsras numera av TV4.

Har jag förstått det hela rätt?

Pernilla Wahlgrens övertagande av ”Allsång på Skansen” tycks hittills ha varit en succé för SVT. Och det är inte att undra på.

Hon är, på många sätt, perfekt i rollen. Avslappnad, folklig och rolig. Och tillräckligt prestigelös och charmig för att komma undan med noll koll-kommentarer som att påstå att Stefan Holm tävlade i stavhopp, och att poeten vars dikter vi läste som ångestridna tonåringar hette Edith Södergren.

Hon har gjort allsången lite roligare.

Men. 

Börjar vi inte kunna skämten om hur kända alla i hennes familj är och hur sönderexponerad hela klanen är nu?

I premiärprogrammet var det roligt, och kanske till och med nödvändigt. Det faktum att även skattefinansierade SVT hoppade på bygget av det personliga varumärkes-imperiet som nyttiga idioter behövdes ju på ett eller annat sätt kommenteras.

Men redan i det andra programmet började det bli tjatigt. 

Det går en tunn linje mellan att bjuda på sig själv och att tvångsmata folk med allt som har med en själv att göra. Självdistans är kul, självupptagenhet är det inte.

Inför program nummer tre måste väl alla inblandade fatta att det räcker? Tänkte jag.

Men nej. Nej, nej.

Det bara fortsätter.

Ett musikquiz, där den första låten var Benjamin Ingrossos, den andra Nicke & Nillas, den tredje Bianca Ingrossos, den fjärde Niclas Wahlgrens och den femte Pernillas egen.

Ett skämt om utbildningsnivån i familjen Wahlgren-Ingrosso.

Och, efter förra veckans ”Masked singer”-referens i och med maskerade Hoojas medverkan, fick vi nu… Rena rama ”Masked singer”-specialen! 

Att Pernillas panelkollega Måns Zelmerlöw kom tillbaka till programmet han en gång ledde var visserligen motiverat (och mysigt). Men att ännu en panelkollega, Nour El Refai, dök upp i samma program, för att ännu en gång påpeka att hon är ihop med Henrik Schyffert (så att Pernilla fick en ursäkt att nämna sin pojkvän också) – det var mindre motiverat.

I publiken satt för övrigt Måns fru, som var med och tävlade i ”Masked singer” i våras, och det enda som fattades var att den sista panelmedlemmen Felix Herngren skulle komma in på scenen, för att tala om vem han ligger med – och meddela att ”Allsång på Skansen” numera sponsras av TV4.  

Det börjar bli grötigt, och det är dags för Pernilla Wahlgren att släppa sargen och stå på egna ben som programledare.

Det klarar hon.


För övrigt anser jag att Dusan Umičević bör sitta i publiken varje vecka. Vilken stjärna.

ANNONS